detector.media
18.03.2015 20:08
Формат «Містичні історії» компанії Film.ua адаптовано в Болгарії
Формат «Містичні історії» компанії Film.ua адаптовано в Болгарії

Компанія Film.ua Distribution продала формат докудрами «Містичні історії» виробництва Film.ua Television в Болгарію. У березні на болгарському телеканалі Nova відбулася прем'єра першого локального випуску шоу. На даний момент підписано договір на випуск одного сезону «Містичних історій», повідомляє піар-служба групи компаній Film.ua.

 

Виробництвом локальної версії проекту займається найбільша болгарська компанія Oldschool Productions. «Представники болгарського продакшну самі до нас звернулися, натхненні успіхами проекту на українському і російському телебаченні, - коментує продюсер Film.ua Television Олена Малкова. - Раніше подібних проектів на болгарському ТБ не було. Переговори про продаж формату почалися в середині лютого 2015 року, а 12 березня в ефір уже вийшов перший епізод програми».

 

Зі створеного Film.ua Television контенту представники Oldschool Productions вибрали найбільш зрозумілі для свого глядача історії, записали підводки місцевого ведучого - болгарського актора Маріуса Донкіна, а також коментарі місцевих експертів. «Оскільки "Містичні історії" давно знімаються на два ринки, технологія виробництва легко дозволяє відібрати потрібні історії, зібрати їх у програму, записати свого ведучого й експертів. Що з успіхом і зробили наші болгарські колеги», - зазначає Олена Малкова.

 

Це не перша локальна версія українського формату на міжнародному ринку. За аналогічною схемою створювалися «Містичні історії» для телеглядачів у Росії та Казахстані. Адаптована версія формату виходила в ефір в Угорщині. Також було укладено договір про співпрацю з бельгійським дистрибутором Crazy Cow, який представляє формат на території Скандинавії, Бенілюксу, Нідерландів, Німеччини, Австрії та німецькомовній Швейцарії. Права на трансляцію української версії проекту були продані у Білорусь на канал «Білорусь 1».

 

Зараз Film.ua Television працює над постпродакшном сьомого сезону «Містичних історій», вихід в ефір якого планується на російському каналі ТВ-3 вже навесні.

 

Нагадаємо, що кожна серія складається з двох 20-хвилинних історій, заснованих на реальних подіях і не пов'язаних між собою. Історії (сюжети з реконструкцією події, зняті в документальному стилі) починаються і закінчуються підводками ведучого, також у них інтегровані коментарі експертів.

 

Проект виходить з 2010 року, знято сім сезонів програми, 140 епізодів. Перший - п'ятий сезони зроблені компанією Activ Vision на замовлення Film.ua, шостий - сьомий сезони зроблені компанією Film.ua Television. В Україні перший - шостий сезони проекту показував канал СТБ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY