detector.media
11.03.2015 09:37
Захист Надії Савченко надав відео на підтвердження її невинуватості у загибелі співробітників телеканалу «Россия 1»
Захист Надії Савченко надав відео на підтвердження її невинуватості у загибелі співробітників телеканалу «Россия 1»

Захист української льотчиці, народного депутата Надії Савченко має у своєму розпорядженні відео, записане росіянином, яке підтверджує, що її викрали до того, як загинули співробітники каналу «Россия 1» Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких її звинувачує Слідчий комітет РФ. Про це в ефірі телеканалу «24» повідомив її  адвокат Марк Фейгін.

 

На відео знято, як терористи наділи на голову Надії Савченко пов'язку і допитують її. «Те, що це територія України, не оскаржує навіть слідство, оскільки слідство не стверджує зворотне, а погоджується з тим, що вона потрапила в полон в батальйон "Зоря" 17 червня. Тут набагато важливіше час», - повідомив Марк Фейгін.

 

За словами адвоката, власні експерти визначили, що відео було знято близько 10 години ранку.

 

Позиція російського слідства полягає у тому, що Надія Савченко начебто корегувала вогонь, коли були вбиті російські журналісти, а після цього, близько 12 години, подзвонила комбату «Айдара» Сергію Мельничуку. Однак, дані слідства і відео не збігаються, адже згідно з доказами захисту льотчиця вже 2 години перебувала в полоні, у неї забрали телефон і одягли в балаклаву. «Наші фахівці провели свою експертизу. Спеціаліст визначив по градусам, азимутах, позицією сонця, що це 10 ранку», - зазначив Марк Фейгін.

 

Захист Надії Савченко подав клопотання, щоб це відео долучили до матеріалів справи і було проведено дві експертизи (для визначення голосу та цифрову експертизу на визначення часу зйомки).

 

Автор відео відомий - це громадянин Росії Єгор Руський, який зараз називає себе мером Лутугіна, на окупованій частині Луганщини. Адвокати вимагають у слідства, щоб він був допитаний.

 

Раніше адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що найближчим часом її захист запустить нову міжнародну процедуру з її звільнення.

 

Нагадаємо, 6 березня Марк Фейгін заявив, що голодування української льотчиці, депутата Верховної ради Надії Савченко призупинено і навряд чи поновлюватиметься. Того ж дня Надія Савченко повідомила, що погодиться на госпіталізацію для виходу з голодування після того, як її оглянуть українські лікарі.

 

Голодування Надія Савченко розпочала 13 грудня 2014 року, а у лютому відмовилася від підтримки медикаментами.  Один з адвокатів Микола Полозов в інтерв'ю «Радио Свобода» наголосив, що можливості людського організму не безмежні й ресурси можуть вичерпатися 6-8 березня.

 

33-річна українська військова, депутат Верховної Ради та член парламентської делегації у ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 року знаходиться у в'язниці в Росії за звинуваченнями у загибелі співробітників телеканалу «Россия 1» і начебто незаконному перетені російського кордону.

 

Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко звання «Герой України».

 

Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні закликала владу Росії звільнити ув'язнених у російських СІЗО Надію Савченко, Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українських громадян.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY