detector.media
10.03.2015 17:54
Донецькі і луганські провайдери «випадково» включають заборонені російські телеканали - СБУ реагує
Донецькі і луганські провайдери «випадково» включають заборонені російські телеканали - СБУ реагує

Оперативна група Служби безпеки України припинила мовлення російського «Первого канала»  в місті Лисичанську (Луганська область).  Про це сьогодні, 10 березня, в інформаційному центрі Донецької облдержадміністрації (ОДА) повідомила прес-офіцер об'єднаного штабу управління АТО Марія Римар, йдеться у повідомленні прес-служби Донецької ОДА.

 

За її словами,  сигнал забороненого для трансляції в Україні російського телеканалу надходив до глядачів через мережу кабельного телебачення LuReNET у Лисичанську, що надає безкоштовні послуги інтернет-телебачення.

 

«До заборони Україна мовлення рупорів Кремля провайдер транслював весь спектр російських пропагандистських засобів масової інформації, які «промивають мізки» українцям. У пакет трансляції входили «Россия 24», «Звезда», LifeNews, Russia Today, «Первый канал, НТВ та інші», - повідомила прес-офіцер.

 

Вона зазначила, що після заборони мовлення російських телеканалів в Україні провайдер у Лисичанську деякий час дотримувався вимог нормативних актів, проте згодом «Первый канал» знову повернувся в ефір.

 

«Керівництво LuReNET пояснило трансляцію російського телеканалу технічними проблемами. Але подібні дивні технічні проблеми з нібито випадковими включеннями заборонених в Україні російських каналів відбуваються в кабельних провайдерів в Донецькій і Луганській з регулярністю, що насторожує», - сказала Марія Римар.

 

Представник об'єднаного штабу АТО підкреслила, що співробітники СБУ відстежують діяльність таких провайдерів і оперативно реагують на їхні спроби порушити чинне законодавство України.

 

Нагадаємо, ухвалами Окружного адміністративного суду міста Києва тимчасово заборонена на території України ретрансляція шести каналів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», TVCI і РБК-ТВ. Нацрада офіційно повідомляла про заборону ретрансляції 15 російських каналів - відповідно до рішень Національної ради й ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва. Крім шести заборонених судом каналів до переліку увійшли: «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», РЕН-ТВ, Life News, Russia Today та «История». Пізніше число заборонених телеканалів збільшилось до 17.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY