detector.media
06.03.2015 18:34
Надія Савченко призупинила голодування і навряд чи поновить - адвокат
Надія Савченко призупинила голодування і навряд чи поновить - адвокат

Голодування української льотчиці, депутатв Верховної ради Надії Савченко призупинено і навряд чи поновлюватиметься. Про це в інтерв'ю російському сайту «Відкрита Росія» розповів один із її адвокатів Марк Фейгін.

 

На своїй сторінці у Twitter пан Фейгін зазначив: «Радий, що Надія прислухалася і до моєї поради припинити голодування. Аргумент був на користь того, щоби не радувати своєю смертю орків».

 

Сестра ув'язненої Віра Савченко повідомила, що рішення вийти з голодування Надія прийняла через свій критичний стан: «Вона постійно мерзне, скаржиться на сильний біль у серці та шлунку».

 

Нагадаємо, 6 березня Надія Савченко повідомила, що погодиться на госпіталізацію для виходу з голодування після того, як її оглянуть українські лікарі.

 

Виводити із голодування пані Савченко російські лікарі вирішили бульйоном, що суперечить світовому медичному досвіду, який не передбачає у таких випадках вживання пацієнтом їжі на основі м'яса. Українські лікарі також наголошують, що Надія Савченко повинна у цей період перебувати у відділенні інтенсивної терапії, а не у камері, аби можна було моніторити найменші зміни в організмі.

 

Голодування Надія Савченко розпочала 13 грудня 2014 року, а у лютому відмовилася від підтримки медикаментами.  Один з адвокатів Микола Полозов в інтерв'ю «Радио Свобода» наголосив, що можливості людського організму не безмежні й ресурси можуть вичерпатися вже 6-8 березня.

 

33-річна українська військова, депутат Верховної Ради та член парламентської делегації у ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 року знаходиться у в'язниці в Росії за звинуваченнями у загибелі співробітників телеканалу «Россия 1» і начебто незаконному перетені російського кордону.

 

Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко звання «Герой України».

 

Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні закликала владу Росії звільнити ув'язнених у російських СІЗО Надію Савченко, Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українських громадян.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY