detector.media
02.03.2015 14:05
Із журналу «Forbes Украина» звільнився шеф-редактор Олександр Данковський (ДОПОВНЕНО)
Із журналу «Forbes Украина» звільнився шеф-редактор Олександр Данковський (ДОПОВНЕНО)

Олександр Данковський залишив посаду шеф-редактора журналу «Forbes Украина», що видається видавничим домом UMH Publishing медіахолдингу UMH Group (УМХ), який належить оголошеному в розшук олігарху Сергію Курченку. Про це пан Данковський повідомив у Facebook.

 

«Із сьогоднішнього дня (02.03.2015) я більше не працюю в журналі Forbes. Щоправда, ще не всі формальності завершені. Дякую всім за ці місяці, досвід був цікавим», - написав він.

 

У коментарі «Детектор медіа» пан Данковський назвав кілька причин свого звільнення. За його словами, опосередковано воно пов'язане з попередніми звільненнями з українського Forbes.

 

Нагадаємо, на початку лютого з журналу «Forbes Украина» звільнилися троє редакторів: заступник шеф-редактора Ніна Міщенко, редактор розділу «Фінанси» Наталія Задерей і редактор розділу «Технології» Яна Бесіда. За неофіційною інформацією, причинами чергового масового звільнення з Forbes стали «антиукраїнські статті» на сайті Forbes.ua, проблеми з менеджментом у виданні, а також затримки з виплатою зарплати.

 

«З уходом попередніх колег моє звільнення пов'язане побічно: вони пішли - значить, додалося роботи тим, хто залишився, в тому числі й мені. Переконаний: для видання класу Forbes потрібно набагато більше ресурсів (не тільки фінансових, але й людських), ніж є в наявності. Інакше дуже важко забезпечити бажану якість», - пояснив пан Данковськй.

 

Затримка зарплати, за його словами, теж була одним з факторів, що вплинули на його рішення, але не головним. «Хоча, звичайно, в умовах недофінансування залучати нових співробітників складно», - зауважив він.

 

«Крім того, Forbes - не зовсім мій формат, про що я підозрював від початку і чим далі, тим більше переконувався, - повідомив екс-шеф-редактор журналу. - Мені ближче ринковий, а не персоналізований підхід до економіки, поведінка цін на метал мені цікавіше, ніж поведінка такого-то олігарха».

 

Водночас він повідомив, що «редакційна політика в журналі не змінювалася, наскільки я можу судити, тому ніякої "нової редакційної політики" немає». Пан Данковський зауважив, що обіймав посаду шеф-редактору журналу та не мав стосунку до того, що виходило на сайті Forbes.ua (за неофіційною інформацією, невдоволення в частини колективу викликають «антиукраїнські публікації» на сайті).

 

Олександр Данковський розповів, що пішов поки «в нікуди», хоча пропозиції до нього надходять різні. «Можливо, зміню не тільки місце роботи, а й професію (ні, не на піарника)», - додав він.

 

Олександр Данковський працював шеф-редактор журналу «Forbes Украина» з червня 2014 року. На цій посаді він замінив Максима Кухаря, який пішов з журналу у квітні 2014-го. До листопада 2013 року шеф-редактором «Forbes Украина» був Борис Давиденко. У листопаді 2013-го він разом зі значною частиною колективу «Forbes Украина» залишив видання вслід за головним редактором Володимиром Федоріним через продаж холдингу UMH Group бізнесменові Сергію Курченко і спроби втручання нових власників у редакційну політику.

 

У минулому пан Данковський очолював діловий журнал «Эксперт Украина», який у вересні 2013 року припинив роботу. Також у минулому він працював на редакторських посадах у виданнях «Бизнес», «Экономические известия», «Деньги.ua», «Фокус», у проекті «Погляди» агентства «Інтерфакс-Україна».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY