detector.media
28.02.2015 18:58
НТВ зняв з ефіру випуск «Анатомія протесту» про «Майдан у РФ» і Нємцова
НТВ зняв з ефіру випуск «Анатомія протесту» про «Майдан у РФ» і Нємцова

Третя частина фільму «Анатомія протесту», яка повинна була вийти в ефір 1 березня в 20:00, пропала з сітки мовлення НТВ. Її більше немає в програмі на сайті телеканалу. Крім того, був видалений ролик з анонсом «Анатомії протесту-3». Про це повідомляє сайт «Грани.Ру».

 

Автори фільму планували розповісти, як готується «російський майдан», навіщо російські опозиціонери їздять до Швейцарії, чому їх навчають інструктори в Києві і чому вони таємно зустрічаються з іноземними дипломатами. В анонсі також згадувалися опозиціонери Олексій Навальний, Михайло Касьянов і вбитий в ніч на 28 лютого Борис Нємцов.

 

Нагадаємо, перша серія «Анатомії протесту» вийшла на НТВ 15 березня 2012, а потім була повторена «на численні прохання телеглядачів». У фільмі розповідалося, що на акції опозиції громадяни ходили за гроші, а наглядали за мітингами люди з посольства США.

 

Після виходу фільму активісти закликали бойкотувати телеканал і провели кілька мітингів проти його редакційної політики, а сайт НТВ 19 березня піддався DDoS-атаці.

 

Пізніше на опозиційному «Марші мільйонів» 6 травня автомобіль з логотипом НТВ закидали сміттям і спробували перевернути.

 

В «Анатомії протесту-2» йшлося про найближчі плани і таємні переговори опозиції з закордонними замовниками російських протестів. Як акцентувалося в програмі, зіткнення на Болотній площі 6 травня 2012 були заздалегідь сплановані опозиціонерами Сергієм Удальцовим, Костянтином Лебедєвим і Леонідом Развозжаевим за участі грузинського політика Гіві Таргамадзе.



За матеріалами «Анатомії-протесту-2» російські правоохоронні органи порушили кримінальну справу, фігурантами якої стали Удальцов, Развозжаєв і Лебедєв, звинувачені в організації масових заворушень. Пізніше ця справа об'єднали з «Болотній справою». Лебедєв написав явку з повинною і був засуджений до двох з половиною років позбавлення волі. Удальцова і Развозжаева в 2014 році засудили до 4,5 років позбавлення волі.

 

Телеканал НТВ входить до холдингу «Газпром-медіа», яким володіє «Газпромбанк».

 

«Детектор медіа»



detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY