detector.media
27.02.2015 17:31
У Полтаві адміністратор «АТБ» заборонила журналістці знімати продуктовий ажіотаж в супермаркеті
У Полтаві адміністратор «АТБ» заборонила журналістці знімати продуктовий ажіотаж в супермаркеті

Адміністратор супермаркету «АТБ» у центрі Полтави (вул.Жовтнева 28/13) категорично заборонила журналістці полтавського інтернет-видання Vpoltave.info  фотографувати і спілкуватися з покупцями. Про це редакція повідомляє на своєму сайті.

 

«Журналістці полтавського інтернет-видання  vpoltave не вдалося зробити матеріал про стрімке підвищення цін та місцеву ситуацію, коли з полиць панічно змітається цукор», - пише видання.

 

Адміністратор порадила авторці зробити офіційний запит для того, щоб отримати  дозвіл на журналістську роботу в мережі «АТБ» та заявила, що спілкуватися з покупцями журналістка може тільки за межами супермаркету.

 

Видання нагадує, що стаття 25 Закону України «Про інформацію» говорить: «Під час виконання професійних обов'язків журналіст має право здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів».

 

За словами юриста ГО «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП) Олександра Бурмагіна, журналіст може вільно працювати, використовуючи фото та відео, в будь-якому супермаркеті та магазині.

 

Нагадаємо, 16 лютого журналіста «Громадського ТБ.Полтава» Анатолія Мележика не пропустили на апаратну нараду, яку проводив голова Полтавської облдержадміністрації.

 

Корпорація «АТБ» п'ять років судилася з дніпропетровською газетою «Лица». 2 лютого цього року стало відомо, що процес за позовом компанії проти видання закінчився постановою Вищого господарського суду України про арешт рахунків і майна газети. Згодом  газету було перереєстровано на іншого видавця.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY