detector.media
17.02.2015 11:18
Міліція просить допомогти упізнати осіб, що напали на журналістів під час одеського Євромайдану
Міліція просить допомогти упізнати осіб, що напали на журналістів під час одеського Євромайдану

ГУ МВС України в Одеській області звертається з проханням допомогти упізнати громадян, підозрюваних у нападі на журналістів і учасників мирного пікету під стінами Одеської обласної держадміністрації (ОДА) 19 лютого 2014 року. Про це повідомляється на сайті відомства.

 

Як повідомляють в міліції, правоохоронними органами проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами побиття громадян, у тому числі журналістів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.171 (перешкоджання діяльності журналістів), ч.4 ст. 296 (хуліганство), ч.2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального Кодексу України.

 

У лютому минулого року на офіційному сайті ГУ МВС області були розміщені фотографії з обличчями декількох нападників. Нині міжвідомчою групою разом з громадською ініціативою «Група 19 лютого» вибірку доповнено.

 

«Слідством встановлено, що у вказаних подіях, поряд з мешканцями східних областей України, приймала участь велика кількість мешканців Одеси та Одеської області. Просимо впізнати їх і надати інформацію за вказаними контактами», - йдеться в повідомленні міліції.

 

Нагадаємо, 19 лютого минулого року під час розгону мирного протесту в Одесі від рук молодиків спортивної статури («ті тушок») постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, «Інтера», «Града»,  Нового каналу.  Оператору телеканалу «Інтер» Ігорю Мехоношину розбили камеру і травмували кисть руки. Молодики побили оператора 5-го каналу Сергія Іщенка та оператора телеканалу «Первый городской» Ігоря Гвоздєва.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY