detector.media
13.02.2015 18:25
Сенат США закликає Росію звільнити Надію Савченко - Кремль каже, що такої обіцянки не давав
Сенат США закликає Росію звільнити Надію Савченко - Кремль каже, що такої обіцянки не давав

Сьогодні, 13 лютого, Сенат Сполучених штатів Америки прийняв резолюцію щодо звільнення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, яку звинувачують у Росії загибелі кореспондентів каналу «Россия 1» Ігоря Корнелюка і звукорежисера Антона Волошина. Про це у своєму акаунті у Twitter повідомив адвокат українки Микола Полозов.

 

В документі вказано, що Сенат засуджує дії влади Російської Федерації через незаконне ув'язнення Надія Савченко, закликає негайно її звільнити та звертається до європейських союзників США і міжнародного співтовариства активно підтримувати зусилля щодо звільнення української льотчиці Надії Савченко та інших незаконно затриманих осіб.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 12 лютого президент Петро Порошенко заявив, що в ході Мінських переговорів досягнута домовленість про швидке звільнення Надії Савченко.

 

За повідомленням російської ІА «Интерфакс», сьогодні прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що російська сторона не давала жодних запевнень Україні щодо звільнення льотчиці і депутата Надії Савченко. «Дійсно, українською стороною на саміті піднімалася тема Савченко. Жодних запевнень з російської сторони на цей рахунок бути не могло. Щодо Савченко ведуться слідчі дії, ступінь її винуватості або невинуватості визначить суд», - сказав прес-секретар Путіна.

 

Тим часом українська льотчиця Надія Савченко відмовляється припиняти голодування. Таким чином вона протестує проти неправомірно висунутих їй у РФ звинувачень і утримання під вартою. Вона голодує з 13 грудня минулого року.

 

12 лютого адвокат  Микола Полозов розповів, що її звільнення може відбутися на підставі амністії або помилування. При цьому він наголосив, що головне - рішення політичного керівництва Росії.

 

Нагадаємо,  у лютому на підтримку Надії Савченко про голодування оголосили члени Європарламенту. Першим акцію розпочав депутат з Литви Пятрас Ауштрявічюс. До нього приєдналися колеги з Іспанії, Польщі та Чехії, а тоді й з інших країн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY