detector.media
06.02.2015 16:55
Кириленко вважає, що забороняти треба тільки російські фільми антиукраїнського спрямування
Кириленко вважає, що забороняти треба тільки російські фільми антиукраїнського спрямування

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко вважає, що потрібно вилучити з ефіру російські мілітаристські серіали та кінороботи, які розпалюють ворожнечу, проте художні кінотвори нейтрального змісту виробництва РФ мають право на існування. Про це він сказав на брифінгу 6 лютого, повідомляє УНН.

 

Пан Кириленко вважає неприпустимою трансляцію мілітаристської російської кінопродукції, яка розпалює агресію і викликає невдоволення. Проте заборона всіх російських фільмів і серіалів, на його думку, може викликати неприйняття суспільства.

 

«Якщо говорити про заборону всього російського кіно, то це може викликати неприйняття в усьому українському суспільстві, бо під заборону можуть потрапити і художні фільми, і велике кіно, яке транслюється на телеканалах. І це, на мою думку, не зовсім виправдано», - зазначив він.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 5 лютого Верховна Рада 259 голосами ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317), який забороняє розповсюдження і демонстрування в Україні частини російських фільмів і серіалів. Законопроект прийнято в цілому в редакції, підготовленій Комітетом з питань культури та духовності, але з урахуванням поправки № 28 (про це свідчать результати голосування).

 

При цьому, є різні тлумачення того, поправку якого змісту ухвалили народні депутати. У таблиці поправок до другого читання № 28 - це поправка Вікторії Сюмар, за якою забороняються лише ті російські фільми, які виготовлені після 1 січня 2014 року. Однак співавтор законопроекту Микола Княжицький і сама Вікторія Сюмар стверджують, що в документі враховано поправку в редакції Радикальної партії, згідно з якою забороняється все, що було знято в Російській Федерації з 1991 року.

 

«Якщо тлумачити поправку як заборону на всю російську теле- і кінопродукцію, то мова повинна йти про заборону на продукцію, яка знята від моменту російсько-українського збройного конфлікту. Тоді це якимось чином можна логічно обґрунтувати», - вважає пан Кириленко.

 

Він також заявив, що на вітчизняних екранах не може бути антиукраїнської пропаганди.

 

Нагадаємо, 6 лютого народні депутата від «Опозиційного блоку» Юрій Бойко та Михайло Папієв ініціювали скасування рішення Верховної Ради від 5 лютого про прийняття в цілому як закону проекту № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» та зареєстрували відповідний проект постанови № 1317-П.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - prostir.museum

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY