detector.media
01.02.2015 18:32
Парламентські комітети зобов’язали частіше інформувати про свою діяльність
Парламентські комітети зобов’язали частіше інформувати про свою діяльність

Комітети Верховної Ради зобов'язані у встановлені терміни інформувати про свої засідання та публікувати відповідні протоколи, стенограми й аудіозаписи. Про це йдеться в розпорядженні Голови Парламенту Володимира Гройсмана від 29 січня.

 

Згідно розпорядження, керівник апарату Верховної Ради має забезпечити оприлюднення зазначених у деклараціях народних депутатів відомостей про майно, доходи тощо. Також на сайті Парламенту щомісяця мають оновлюватися списки їхніх помічників-консультантів.

 

Комітети ВР мають оприлюднювати в інтернеті проекти розкладів їхніх засідань протягом одного робочого дня після їх складення.  Крім того, представники комітетів повинні інформувати про зміни у розкладах засідань, а протоколи, стенограми й аудіо записи викладати протягом п'яти робочих днів після проведення засідань.

 

Таке розпорядження, як ідеться у документі, було надано для забезпечення інформації щодо діяльності комітетів Верховної Ради і народних депутатів, а також на період до внесення змін до Регламенту Верховної Ради та законів, що стосуються діяльності комітетів ВР і статусу народного депутата України.

 

 

 

 

 

Нагадаємо, раніше Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики підготував проект постанови щодо онлайн-трансляцій засідань парламентських комітетів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY