detector.media
28.01.2015 12:37
Зменшення закупівель українськими каналами російських серіалів звалило ціни на телеконтент у Росії - ЗМІ
Зменшення закупівель українськими каналами російських серіалів звалило ціни на телеконтент у Росії - ЗМІ

Керівники двох федеральних каналів Костянтин Ернст («Первый канал») та Олег Добродєєв (ВДТРК), заявили, що в умовах падаючого рекламного ринку їм довелося змінити умови співпраці з усіма постачальниками контенту у бік зменшення закупівель. Про це повідомляє російська газета «Коммерсантъ».

 

На початок року рекламні пропозиції на російському телебаченні були розпродані лише на 50%.  За прогнозами, ринок телереклами в 2015 році впаде щонайменше на 25%, що призведе до зниження виробничих бюджетів телеканалів на 40%, заявив один зі співрозмовників «Коммерсанта».

 

Власник компанії «Профит» Ігор Толстунов зазначив, що російські канали, скоріше за все, знизять закупівлі телеконтенту як мінімум на 20%. За словами іншого співрозмовника газети, «Первый канал» скорочує закупівлі на 25%.

 

«Канали будуть платити стільки, скільки їм дозволить рекламний ринок, тому бюджети стиснуть пропорційно», - сказав пан Толстунов.

 

За його словами, на ринок телевиробництва суттєво вплинула і ситуація в Україні, де стали закуповувати значно менше російських серіалів і «звалили ціни» до кінця року в три-чотири рази: тільки через це виробники втратили близько 20-25% виручки.

 

Глава однієї з найбільших виробничих компаній оцінює обсяг російського ринку серіалів в 2014 році в $ 600-700 млн. Цього року, за його словами, він впаде щонайменше до $ 300-350 млн.

 

Нагадаємо, у червні генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив, що кількості грошей, яку українські канали направляють на закупівлю російського контенту, більш ніж достатньо для виробництва власного продукту, перш за все серіалів. «Тільки одна з медіагруп російських заявляє про те, що від експорту в Україну вона отримує щорічно понад 30 млн доларів», - сказав він.

 

2 травня минулого року група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах.

 

У вересні минулого року телеканал ICTV повідомив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, що відмовився від показу низки російських фільмів і серіалів, права на які придбав ще до подій Євромайдану.

 

За інформацією сайту Media Sapiens, станом на 23 січня «лідером» за кількістю показу російських серіалів в ефірі є телеканал «Україна».

 

За словами українського кіно продюсера Ігоря Савиченка («Директорія кіно»), українські телеканали витрачають на російський контент $ 65 млн на рік, а за ці кошти можна було б знімати українські фільми.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY