detector.media
22.01.2015 20:40
Мінекономіки пропонує закривати піратські сайти та забороняти розміщення на них реклами
Мінекономіки пропонує закривати піратські сайти та забороняти розміщення на них реклами

22 січня під час круглого столу Міністерство економіки презентувало Дорожню карту щодо захисту інтелектуальної власності в інтернеті, пише AIN.ua. Круглий стіл вела радник міністра економіки Яніка Мірило. У заході брали участь чиновники, представники асоціацій правовласників, телеканалів і декількох телеком-операторів.

 

Дорожня карта представляє собою скомпільованийз ініціативрізних роківдокументз 24 пунктів, який фактично є планом дійна 2015 рік щодо боротьби з піратством в інтернеті. Зокрема, уряд пропонує:


Нагадаємо, у червні 2013 року чотири найбільші українські телегрупи StarLightMedia, Inter Media Group, «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» започаткували ініціативу «Чисте небо».

 

Влітку 2014 року ініціатива брала участь у зустрічі з рекламодавцями і рекламними агентствами, де закликала їх не розміщувати рекламу на піратських сайтах. Тоді компанії «ВКонтакте», «Одноклассники», «Мейл.ру» заявили, що готові до співпраці з ініціативою «Чисте небо», але вони не запобігають піратському розміщенню нелегального контенту, а реагують на звернення правовласників пост-фактум.

 

У січні 2015 року на каналах медіа груп StarLightMediaта «1+1 медіа» стартувала соціальна рекламна кампанія «Ігноруй піратів! Не порушуй авторські права». Кампанія має дві цілі: актуалізувати проблему піратського бізнесу в свідомості суспільства, а також перешкоджати фінансуванню рекламодавцями українських сайтів-піратів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY