detector.media
20.01.2015 10:09
Журі Каннського кінофестивалю-2015 очолять одразу два режисери
Журі Каннського кінофестивалю-2015 очолять одразу два режисери

Журі Міжнародного Каннського кінофестивалю (Франція) в 2015 році очолять американські режисери, брати Джоел та Ітан Коени. Про це повідомляє видання «Медуза» з посиланням на оргкомітет кінофоруму.

 

У заяві оргкомітету підкреслюється, що це перший в історії Каннського фестивалю випадок, коли пост голови журі розділять між собою дві людини.

 

Брати Коени, в свою чергу, відзначили, що «дуже раді повернутися в Канни», які, за їх словами, завжди грали для них особливо важливу роль, і «отримати можливість дивитися фільми з усього світу». «Бути головами журі для нас особливо почесно, враховуючи, що до цього ми ніколи не були головами чого-небудь», - заявили брати Коени.

 

Джоел та Ітан Коени показували в рамках Каннського кінофестивалю сім з 16 своїх робіт, створених на даний момент. У 1991 році вони завоювали головну нагороду цього кінофестивалю з фільмом «Бартон Фінк», в 2013 році їх стрічка «Всередині Л'юіна Девіса» отримала другу за значимістю нагороду Канн - Гран-прі. Крім того, вони двічі отримували нагороду в Каннах за кращу режисуру - в 1996 році за «Фарго» і в 2001 році за «Людину, якої не було».

 

Міжнародний Каннський кінофестиваль пройде в 2015 році з 13 по 24 травня.

 

Нагадаємо, минулого року на Міжнародному Каннському кінофестивалі вперше в його історії українська стрічка, фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького здобув три призи конкурсної програми «Тиждень критики». «Тиждень критики» - одна з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю. Її створено в 1962 році Союзом французьких кінокритиків. Мета - пошук молодих режисерів і підтримку їх дебютних і других картин. Завдяки «Тижню критики» було відкрито імена Бернардо Бертолуччі, Отара Іоселіані, Кена Лоуча, Вонга Кар-Вая, Жака Одійяра, Алехандро Гонсалеса Іньярріту, Джеффа Ніколса та багатьох інших.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY