detector.media
16.01.2015 17:41
На сайті кінотеатру «Жовтень» можна купити благодійні квитки на майбутні сеанси
На сайті кінотеатру «Жовтень» можна купити благодійні квитки на майбутні сеанси

З 14 січня відкрито продаж благодійних квитків на майбутні сеанси столичного кінотеатру «Жовтень», який постраждав від підпалу. Про це зазначається на сторінці  кінотеатру у Facebook.

 

Перераховувати гроші на відновлення будівлі кінотеатру пропонується через сайт «Жовтня».

 

«Благодійна акція! Збір цільових пожертвувань на відновлення кінотеатру "Жовтень"! Купон дає право благодійнику придбати пільговий кінобілет на сеанс у відновленому кінотеатрі "Жовтень". Один купон дає право на придбання одного кінобілета. Купон дійсний протягом шести місяців з дня відкриття кінотеатру "Жовтень" після капітального ремонту», - йдеться на сайті кінотеатру.

 

Запропонований внесок - 40 грн. - дорівнює ціні на один квиток в кіно.

 

«Незважаючи на те, що пожежа сталася майже три місяці тому, чиновники досі не визначили замовника відбудови приміщення кінотеатру, який перебуває у комунальній власності. Отже, немає кошторису відновлення, а зібрані кошти будуть направленні на збереження та відновлення будівлі з подальшим інформуванням громади про конкретні статті витрат», - зазначається в повідомленні у Facebook.

 

Нагадаємо, 27 листопада Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру «Жовтень».  «У цьому судовому спорі прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, та відстоювала виключно її інтереси», - заявив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев. За його словами, суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність та обґрунтованість доводів прокуратури щодо відсутності у ТОВ «Кіноман» законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї господарської діяльності без оформлення у встановленому законом порядку орендних відносин.

 

Будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

13 листопада Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року.

 

7 жовтня цього року Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень».

 

Влітку цього року, за даними Людмили Горделадзе, кінотеатр пройшов комісію, яка мала затвердити всі формальності для підписання нового договору оренди Київради з ТОВ «Кіноман». Однак Київрада тоді не ухвалила цього рішення.

 

Раніше пані Горделадзе заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень». За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY