detector.media
13.01.2015 15:09
Суд зобов’язав повернути в комунальну власність київські кінотеатри імені Гагаріна і «Тампере»
Суд зобов’язав повернути в комунальну власність київські кінотеатри імені Гагаріна і «Тампере»

За позовом прокуратури Шевченківського району Києва суд зобов'язав повернути у комунальну власність кінотеатр імені Гагаріна на вул. Щусєва, 5 у Києві. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

 

У 2004 році цілісний майновий комплекс Державного комунального підприємства «Кінотеатр імені Гагаріна» було надано у довгострокову оренду ТОВ «Культурний центр "Сирець"». За даними прокуратури, упродовж  двох років підприємство не сплачувало до столичного бюджету кошти за користування  приміщеннями. При цьому кінотеатр перебував у занедбаному стані: вибито вікна, в окремих місцях зруйновано стіни, усереднені приміщення - побутове сміття.

 

У зв'язку з виявленими порушеннями, прокуратура заявила позов до Господарського суду щодо розірвання договору оренди, повернення комплексу до комунальної власності та стягнення з підприємства 160 тис. грн. заборгованості за орендну плату.

 

Суд погодився з усіма доводами прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі.

 

У свою чергу, Київський апеляційний господарський суд погодився з доводами столичної прокуратури та залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо кінотеатру «Тампере» на вул. Героїв Севастополя у Києві. Згідно нього, «Тампере» повернуто у комунальну власність, повідомляє прес-служба прокуратури.

 

Як писала «Детектор медіа», у 2009 році «Тампере»  було передано у власність приватній компанії на підставі розпоряджень Київської міської держадміністрації (КМДА). За даними прокуратури, кінотеатр був переданий поза встановленою приватизаційною процедурою, а Київрада не ухвалювала жодного рішення щодо відчуження майнового комплексу на користь приватної структури.

 

У червні 2014 року прокуратура Солом'янського району заявила позов до Господарського суду з вимогою повернути кінотеатр з незаконного володіння. Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі. Наразі постановою апеляційної інстанції вказане рішення залишено без змін.

 

Нагадаємо, у серпні 2013-го року КМДА прийняла рішення про передачу київських комунальних кінотеатрів на дотацію міської влади. Таке рішення було прийнято на підставі ухвали суду про незаконну і неефективну діяльність підприємств, збитки від якої становили близько 4 млн. грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY