detector.media
09.01.2015 18:24
Терористи з Парижа шантажують поліцію, вимагаючи звільнити нападників на Charlie Hebdo
Терористи з Парижа шантажують поліцію, вимагаючи звільнити нападників на Charlie Hebdo

Терористи в Парижі вимагають свободи для нападників на Charlie Hebdo. Про це з посиланням на радіо RTL повідомляє ZN.ua.

 

Про це стало відомо після того, як поліція зв'язалася телефоном із чоловіком, який називає себе Амеді Кулібалі. Раніше він захопив шістьох людей у заручники в єврейській крамниці в Парижі. Під час перестрілки було вбито двох громадян.

 

Під час розмови терорист заявив, що відпустить заручників після того, як поліція звільнить Саїда і Шерифа Куаші, яких узяла в облогу поліція у містечку Даммартен-ан-Гоель. Братів Куаші,підозрюють у вбивстві 12 людей у редакції статиричного журналу Charlie Hebdo.

 

Нагадаємо, напад на співробітників Charlie Hebdo стався 7 січня вдень у центрі Парижа. Загинуло 12 людей, двоє з них - поліцейські. Ще 11 отримали поранення. Четверо поранених перебувають у критичному стані.

 

Серед загиблих також відомі французькі карикатуристи: Жан Кабю, відомий карикатурист, мультиплікатор і актор коміксів, ветеран карикатуристики Жорж Волинські і Бернар Вельяк, відомий під псевдонімом Тінью.

 

За день до теракту журналісти опублікували в Twitter журналу карикатуру на лідера радикального угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді, що супроводжується підписом «З найкращими побажаннями, до речі».

 

Поліція веде розслідування, що контролює особисто президент Франції Франсуа Олланд. Загалом у справі вбивства затримано семеро осіб. Один із трьох підозрюваних у вчиненні теракту здався поліції. Це 18-річний Хамід Мурад, якого вважають імовірним спільником терористів.

 

«Детектор медіа»

 На фото - поліція біля ресторану, де перебувають терористи з заручниками

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY