detector.media
08.01.2015 12:57
Голова медіа-профспілки висловив співчуття у зв’зку із загибеллю співробітників журналу Charlie Hebdo

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов висловив співчуття у зв'зку із загибеллю співробітників журналу  Charlie  Hebdo. Про це йдеться у його листі до надзвичайного і повноважного посла Франції в Україні Алена Ремі

 

Як зазначає пан Луканов, особливо ця трагедія вразила  українських  журналістів, адже  загинули і постраждали їхні колеги через свою професійну  діяльність.  

 

«Ця жахлива трагедія, показала, що головна мішень сил зла на нашій планеті - це свобода слова, адже саме вона є основою основ демократії, яка забезпечує  права і свободи громадян.  - пише автор звернення, -  Українські журналісти дуже близько до серця прийняли цю трагедію, оскільки за останній рік вони теж стали мішенню для міжнародного тероризму і на власному досвіді відчули, наскільки це жахливо».  

 

Автор листа наголошує: «Злочинна діяльність терористів має бути припинена. Прихильники демократії лише спільними зусиллями можуть подолати це зло, яке приносить страждання всій планеті».

 

Я писала «Детектор медіа», активісти руху «Стоп цензурі!» зберуться 8 січня о 14-тій біля посольства Франції в Україні, аби вшанувати загиблих під час вчиненого радикальними ісламістами теракту співробітників сатиричного журналу Charlie Hebdo (Париж).

 

Озброєний напад на редакцію стався 7січня вдень в центрі Парижа. Загинуло 12 людей, десять з яких є співробітниками редакції журналу Charlie Hebdo, два загиблих - поліцейські. Ще 11 отримали поранення. Четверо поранених перебувають у критичному стані. Серед загиблих також відомі французькі карикатуристи: Жан Кабю, відомий карикатурист, мультиплікатор і актор коміксів, ветеран карикатуристики Жорж Волинські і Бернар Вельяк, відомий під псевдонімом Тінью.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY