detector.media
24.12.2014 12:41
Продюсер «Бабая»: контракт щодо прокату анімаційного фільму в Росії було підписано ще 2013-го року
Продюсер «Бабая»: контракт щодо прокату анімаційного фільму в Росії було підписано ще 2013-го року

Генеральний директор «Укранімафільму», продюсер анімаційної картини «Бабай» Едуард Ахрамович повідомив, чому український повнометражний анімаційний фільм вийшов у російський прокат на тиждень раніше, ніж у вітчизняний. Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

«Домовленості з дистриб'юторами фільму "Бабай" у Росії мають давню історію. Контракт був підписаний ще у 2013 році, до початку агресивної політики Росії. Прокат був під зривом, але ми це зробили. Чому? По-перше, це культурний експорт, який існує поза політикою. Ми розуміли, що на території Росії проживають люди, які не байдужі до нашої культури і анімації у тому числі. Ми знали, що вони підтримають показ мультфільму. Представники української діаспори в Росії пишуть нам у соціальних мережах "Дякуємо за фільм!". Нам приємно отримувати такі повідомлення», - сказав пан Ахрамович.

 

Також він наголосив, що «Бабай» був і залишається українським продуктом: «Пріоритетний для нас зараз прокат в Україні».

 

В Україні Едуард Ахрамович має надію зібрати у прокаті 200 тисяч глядачів. При цьому одну гривню з кожного проданого квитка буде спрямовано на потреби дітей переселенців.

 

Нагадаємо, після всеукраїнської прем'єри 18 грудня перший український повнометражний мультфільм «Бабай», створений на студії анімації «Укранімафільм», вийшов у прокат у 104 кінотеатрах України. За перший вікенд збори мультфільму «Бабай» склали 960 тис. грн.

 

Виходу анімаційного фільму у прокат передувала промокампанія із залученням телеканалів групи «Інтер»: «Інтер», «Піксель», К1, К2, Enter Film і НТН. Реалізовувався промоушен, за словами Едуарда Ахрамовича, на партнерських засадах - без залучення коштів. Зокрема, вони транслювали 15-секундний трейлер «Бабая». Також за партнерською програмою ролик вийшов на «Малятко ТБ» та наінтернет-сайтах.

 

На виробництво «Бабая» пішло п'ять років. Створювався він за фінансування Державного агентства України з питань кіно. Бюджет - близько двох мільйонів доларів за курсом долара 2008-го року. Режисер фільму - Марина Медвідь, автор сценарію - Вадим Шинкарьов, звукорежисер -Андрій Обод. Озвучували анімаційний фільм відомі українські актори театру і кіно: Остап Ступка (Чорт), Мирослав Кувалдін (Кіт-скрипун), Олеся Чечельницька (чарівна пташка Алконост) і «голос» центрального персонажу Борис Георгієвський (Бабай).

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY