detector.media
19.12.2014 09:43
«Централ Партнершип» повідомляє, що в Україні заборонили для показу комедію «Мами-3» про «захоплення» росіянами польського містечка
«Централ Партнершип» повідомляє, що в Україні заборонили для показу комедію «Мами-3» про «захоплення» росіянами польського містечка

Експертна комісія Держкіно України ухвалила рішення про заборону для показу на території України російського фільму «Мами-3», що є продовженням франшизи «Мами» і стане заключної частиною мелодрами. Про це повідомляє видання «Голос.ua» з посиланням на прес-службу російської кінокомпанії «Централ Партнершип», яка випустила «Мами-3».

 

За інформацією «Централ Партнершип», офіційною причиною для заборони показу представники Експертної комісії Держкіно називають «показ шовінізму російської нації, держави-агресора щодо України, що є неприйнятним для показу українським глядачам».

 

У Росії в прокат фільм «Мами 3» вийде 25 грудня. Головні ролі в ньому виконали Тимур Родрігез, Гарік Харламов, Марія Сьомкіна, Анастасія Заворотнюк та інші. За сюжетом мами замість того, щоб різати олів'є і дивитися «Іронію долі», летять в Прагу святкувати Новий рік «по-європейськи». Але літак через погодні умови змушений приземлитися в аеропорту невеликого,  красивого і затишного польського містечка. Місто зустрічає їх порожніми вулицями. Натомість російські туристи заявляють, що вони захоплюють польське місто і обіцяють влаштувати місцевим мешканцям «справжнє свято».

 

У повідомленні Держкіно йдеться, що у видачі прокатного посвідчення фільму «Мами-3» відмовлено через шовіністичне возвеличення Росії та російських цінностей, збудження штучної ностальгії за радянськими традиціями, імперську ідеологію та пропаганду «русского мира».

 

Нагадаємо,  9 грудня стало відомо, що Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Іваном Охлобистіним, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда».У відповідь російський актор, сценарист, шоумен і священник Іван Охлобистін, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями, заявив, що заборона в Україні показу фільмів і серіалів з його участю не буде діяти, і глядачі в Україні все одно будуть дивитися його фільми.

 

4 листопада Держкіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня приїжджав до Донецька і показово стріляв з крупнокаліберного кулемету в бік українських позицій донецького аеропорту. Не чекаючи рішення Держкіно, телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV) 31 жовтня заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки») з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY