detector.media
17.12.2014 17:05
Заборона пропагандистського контенту з РФ дасть імпульс українському телекіно - Кириленко
Заборона пропагандистського контенту з РФ дасть імпульс українському телекіно - Кириленко

Новопризначений  віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко заявляє, що обмеження трансляції російського контенту є «потужним політичним імпульсом» для українського телекіновиробництва. Таку заяву він зробив в інтерв'ю виданню Insider.

 

«Я вносив ще в минулому  скликанні Верховної Ради закон про заборону мілітарних російських серіалів, де вихваляються їхні солдати, "менти", їхня зброя, яка зараз на Сході і в Криму працює проти нас і вбиває наших людей. Як мені відомо, такий закон зараз внесений до нового парламенту. Думаю, його проголосують без питань», - сказав пан Кириленко.

 

Також він додав, що цю «прогалину» найкраще заповнити українськими серіалами: «За підрахунками експертів - це щонайменше 30% серіального  ефіру. Таким чином з'являється прогалина, яка, так чи інакше, заповнюватиметься нашими серіалами. Тобто телекіно зараз може отримати, по суті, потужний політичний імпульс, і розпочати кіновиробництво».

 

Нагадаємо, 9 грудня у Дердавному агентстві України з питань кіно заборонили 71 фільм і серіал з російським актором Іваном Охлобистіним, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда». Того ж дня Держкіно надало «Детектор медіа» перелік заборонених фільмів і серіалів за участі Охлобистіна. За заборону проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно.

 

Водночас Національна рада з питань телебачення і радіомовлення хоче зібрати керівників телевізійних груп і знову обговорити з ними відмову від російських серіалів. Кілька місяців тому телеменеджери здебільшого проігнорували прохання Нацради щодо відмови від трансляції російських серіалів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY