detector.media
12.12.2014 11:55
«Незламна» вийде 2 квітня в прокат, а 9 травня – на каналі «Україна»
«Незламна» вийде 2 квітня в прокат, а 9 травня – на каналі «Україна»

Художній фільм «Незламна» спільного виробництва України та Росії за підтримки Держкіно України планується до виходу в прокаті 2 квітня 2015 року. А 9 травня відбудеться українська телепрем'єра стрічки на телеканалі «Україна». Про це стало відомо на Українському кіноринку, що проходив 10-11 грудня в Києві, написала у Facebook кіножурналіст Олеся Анастасьєва.

 

У Росії фільм вийде в прокат під назвою «Битва за Севастополь» - цю назву в Україні в процесі виробництва було змінено на «Незламна».

 

Як писала «Детектор медіа», 5 грудня в інтернеті з'явився перший офіційний трейлер фільму «Незламна», а також було оголошено, що стрічку взяв у дистрибуцію американський мейджор Fox.

 

Нагадаємо, «Незламна» - психологічний байопік про відомого снайпера часів Другої світової війни Людмилу Павліченко. Робоча назва проекту була «Битва за Севастополь».

 

Фільм знімали українська студія «Кінороб» і російська студія «Новые люди» за участі каналу «Україна» і групи компаній Film.ua. Зйомки картини розпочалися у 2012 році й завершилися в середині червня цього року. Бюджет фільму складає 5 млн доларів (70% - Україна, 30%- Росія).

 

Режисер «Незламної» - Сергій Мокрицький, продюсером виступив Єгор Олесов. У головних ролях задіяні Юлія Пересільд («Край», «П'ять наречених», «Параджанов») та Євген Циганов («Діти Арбату», «Пітер FM», «Відлига»).

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» генеральний продюсер Film.ua Group Віктор Мирський розповів детальніше про участь Film.ua у цьому українсько-російському проекті. За його словами, спочатку передбачалося, що компанія допоможе проекту з дистрибуцією та візьме на себе роботу з постпродакшну.

 

«На жаль, з низки об'єктивних причин Держкіно поки не виконало в повному обсязі своїх зобов'язань по цій картині. Але вже пророблено такий обсяг роботи, що зараз просто кинути зроблене здається нам категорично неможливим. Тому ми прийняли рішення допомогти і самому проекту, і певною мірою допомогти країні, яка поки не готова виконати свої зобов'язання. Ви ж знаєте, що цей фільм - копродукція з Росією. І російські колеги свої зобов'язання виконали. У цій ситуації, на мою думку, зганьбитися не можна. Це вже питання принципу. Тож можна сказати, що в цій історії ми пішли на принцип», - зазначив він.

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» Віктор Мирський також зазначав, що прокат фільму «Незламна» планується в Україні на початку квітня 2015 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY