detector.media
10.12.2014 15:59
Сергій Созановський спрогнозував, як зміниться серіальне виробництво в Україні у 2015 році
Сергій Созановський спрогнозував, як зміниться серіальне виробництво в Україні у 2015 році

Співзасновник кінокомпанії Film.ua Group Сергій Созановський прогнозує, що наступного року в Україні не слід очкувати високовартісних проектів рівня серіалу «Нюхач» . Про це йдеться у матеріалі «Созановский: Кино может привлечь в Украину миллиарды инвестиций» інтернет-видання «ЛИГАБизнесИнформ».

 

«Зросте кількість довгих мильних історій від 200 серій і більше, які зазвичай канали ставили в передпраймі. Тепер вони змістяться в прайм», - прогнозує він.

 

Це пояснюється, на його погляд, тим, що чим більше в проекті епізодів, тим нижчою є вартість серіалу. «Бюджети мильних опер - в межах 30-40 тисяч доларів за серію, іноді навіть дешевше. Локальні екшн-серіали - близько 50 тисяч за епізод. Але до дорогих історій український ринок не добереться ні в 2015-му, ні навіть у 2016 році», - вважає Сергій Созановський.

 

Кризова ситуація на ринку телевиробницва в Україні спонукатиме компанії виробляти національний продукт. «Криза дасть поштовх створенню суто українських серіалів з українськими акторами, місцевими локаціями, місцевими номерами авто, місцевими вивісками, вулицями, людьми. Тобто серіалів, які не будуть продаватися в Росію», - зазначив співзасновник  Film.ua Group.

 

Сергій Созановський також прогнозує, що найближчими роками популярними в Україні стануть політичні серіали, проекти про Київську Русь та у жанрі фентезі.

 

«В найближчі роки будуть популярні три тренда: політичні серіали - від американського "Карткового будиночка" до комедійного британського Yes, Prime Minister. Другий тренд - фільми-серіали про Київську Русь. Це можуть бути українські "Ігри престолів". Наприклад, "Первый канал" зараз робить серіал "Вікінги" на основі "Повісті минулих літ". Третій тренд - фентезі», - йдеться у тексті видання.

 

Нагадаємо, генеральний продюсер Film.ua Group Віктор Мирський у  інтерв'ю «Детектор медіа» також прогнозував на найближчий час появу на українському ринку недорогих вертикальних серіалів з великою кількістю серій, орієнтованих на внутрішній ринок.

 

У жовтні стало відомо, що Film.ua продовжує співпрацю з Росією й орієнтується на ринок України та СНД.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY