detector.media
09.12.2014 09:48
Арсен Аваков заявив, що міліція затримала всіх підозрюваних у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія
Арсен Аваков заявив, що міліція затримала всіх підозрюваних у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про розкриття справи щодо вбивства київського журналіста В'ячеслава Веремія (на фото) під час Євромайдану у ніч на 19 лютого. Про це він заявив під час спільної прес-конференції генпрокурора Віталія Яреми, голови СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС, передає «Еспресо.TV».

 

Міністр внутрішніх справ також заявив, що затримані всі фігуранти у справи загиблого В'ячеслава Веремія.

 

«Затримані усі, у тому числі громадянин Крисін, який на відео бив Веремія перед пострілом», - повідомив голова МВС.

 

Також, за словами Арсена Авакова, розслідування вбивств на Майдані Незалежності, результатів якого вимагає громадськість, триває.

 

Раніше, 12 листопада, на нараді Президента України з керівниками силових відомств міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міністерство внутрішніх справ встановило замовників і виконавців убивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, вони оголошені в міжнародний розшук.

 

Нагадаємо, про розкриття справи щодо вбивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія заявив 18 листопада радник міністра внутрішніх справ, а нині народний депутат Антон Геращенко. Він також повідомив, що у розшуку за підозрою до причетності до вбивства знаходяться сім осіб.

 

15 жовтня справу про вбивство журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія було перекваліфіковано за статтею КК «хуліганство, вчинене групою осіб», одного з фігурантів справи Юрія Крисіна відпустили з-під домашнього арешту. Адвокат матері загиблого журналіста Віталій Тітич зазначив, що, можливо, на наступних засіданнях суду буде піднято питання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому.

 

2 липня стало відомо, що справу про вбивство журналіста «Вестей» В'ячеслава Веремія передають до суду. 

 

За даними Генеральної прокуратури України, у скоєному 19 лютого у Києві злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Тим часом журналісти «Вестей» знайшли ще двох фотокореспондентів, які повідомили, що постраждали від рук Джалала Алієва.

 

Ще одного підозрюваного - 41-річного екс-спортсмена Юрія Крисіна - було затримано у квітні цього року за статтею «Хуліганство».

 

Замовник злочину перебуває у розшуку з 5 травня. Продовжують встановлювати й інших осіб, причетних до злочину. Зокрема, у розшуку кримінальні авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян.

 

В'ячеслава Веремія було вбито в ніч з 18 на19 лютого. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY