detector.media
03.12.2014 13:58
Фотограф Роман Ніколаєв зняв «кіборгів» Донецького аеропорту для благодійного календаря
Фотограф Роман Ніколаєв зняв «кіборгів» Донецького аеропорту для благодійного календаря

Харківський фотограф Роман Ніколаєв зробив серію фотопортретів воїнів-захисників Донецького аеропорту для випуску благодійного календаря на 2015 рік. Про проект йшлося у сюжеті «ТСН» каналу «1+1» 2 грудня.

 

Перший наклад календаря - тисяча примірників, частину яких віддадуть волонтерам та самим воїнам-«кіборгам». Решту продаватимуть по 500 гривень, а гроші планують витратити на автомобілі для 95-тої аеромобільної бригади.

 

Роман Ніколаєв зробив фотографії на чорно-білу плівку безпосередньо в Донецькому аеропорті, у перервах між обстрілами, витративши на кожен портрет «рівно дві хвилини».

 

«Це знімалося без світла, у звичайних умовах. Для них це було наче вони себе на телефон знімають. Так це і відбувалося», - розповів фотограф у коментарі «ТСН».

 

3 грудня на своїй сторінці у Facebook Роман Ніколаєв написав, що проектом зацікавилися у США, Канаді та Росії.

 

«Проект "Кіборги 2015" виходить на міжнародний рівень, за ініціативою американської і канадської сторони готується тираж відповідно в США і Канаді. Всі кошти, зібрані від реалізації календарів на американському континенті, будуть спрямовані на підтримку нашої армії через "Вернись живим" (проект по збору коштів для 95-ї аеромобільної бригади. - ТК.), але, що найдивніше, кілька російських друкованих ЗМІ також проявили інтерес до наших кіборгів. Далі буде ...», - написав фотограф.

 

Нагадаємо, 7 листопада вийшла книга #EUROMAIDAN - History In The Making, до якої ввійшло понад 200 фото 47 українських фотографів-документалістів. В рамках благодійної програми «Леви своїх не лишають» охочі могли придбати книгу за благодійний внесок,  гроші організатори віддали на допомогу пораненим військовим, а також відбудову музеїв у містах, де відбувалася АТО. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY