detector.media
02.12.2014 13:43
Борислав Береза заявляє, що «Правий сектор» засуджує зрив у Києві показу фільму про ЛГБТ
Борислав Береза заявляє, що «Правий сектор» засуджує зрив у Києві показу фільму про ЛГБТ

Народний депутат України Борислав Береза, який не входить до складу парламентської Коаліції і є членом «Правого сектору», заявив, що він і його партія засуджують зрив показу фільму на ЛГБТ-тематику у рамках Міжнародного кінофестивалю «Молодість». Інцидент відбувся в столичному кінотеатрі «Кінопанорама» 31 жовтня. Про це повідомляє Національний ЛГБТ-портал України з посиланням на видання Tabletmag.com.

 

Нагадаємо, 31 жовтня невідомі чоловіки в камуфляжі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ фільму «Макс та інші» з програми кінофестивалю «Молодості» Sunny Bunny (фільми на ЛГБТ-тематику). «Близько десятка чоловіків у камуфляжі з нашивками "Правого сектора" погрожують, що будуть штурмувати зал. Міліція їх не пускає. Чоловіки в камуфляжі заявили, що фільм аморальний і вони не допустять, щоб показували», - повідомляла прес-служба кінофестивалю.

 

Борислав Береза зазначив, що його партія засудила цей інцидент. «Так, ми різко засудили цей напад. Я також однозначно заявив про те, що це безсовісний вчинок, і піднімати це питання сьогодні в країні, де є проблеми з корупцією, олігархами, війною і економікою, представляється дуже безсовісною дією», - зазначив він.

 

Депутат підкреслив, що він має толерантне ставлення до людей нетрадиційної орієнтації. «Порушення прав представників ЛГБТ, як і антисемітизм, є реальною і важливою проблемою, але я не знаю жодної країни, де б не існувала гомофобія. Я не знаю жодної країни, де не було б ні гомофобів, ні ксенофобів. Такі люди є скрізь. Особисто у мене немає питань до представників ЛГБТ-спільноти, і я вважаю, що це питання особистої свободи», - сказав він.

 

Однак за словами пана Берези, що в партії «Правий сектор», є гомофоби, бо вона є  «зрізом українського суспільства».

 

Нагадаємо, 29 жовтня увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів, жертв немає, але кінотеатр зазнав серйозних руйнувань і потребує відновлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY