detector.media
28.11.2014 10:58
Прокуратура продовжила судитися з ТОВ «Кіноман» за приміщення кінотеатру «Жовтень» – виграла апеляцію
Прокуратура продовжила судитися з ТОВ «Кіноман» за приміщення кінотеатру «Жовтень» – виграла апеляцію

27 листопада Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня 2014 року про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру «Жовтень». Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

 

«У цьому судовому спорі прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, та відстоювала виключно її інтереси», - заявив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев.

 

За його словами, суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність та обґрунтованість доводів прокуратури щодо відсутності у ТОВ «Кіноман» законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї господарської діяльності без оформлення у встановленому законом порядку орендних відносин.

 

Як відомо, 13 листопада, вже після пожежі в кінотеатрі, Київрада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман». Але на момент розгляду справи в апеляційній інстанції договір оренди цього комплексу між Департаментом комунальної власності м. Києва та ТОВ «Кіноман» так і не було укладено. Тому рішення Київради не розв'язало судового спору між прокуратурою та ТОВ «Кіноман», пояснили в прокуратурі.

 

Нагадаємо, ТОВ «Кіноман» є правонаступником комунального підприємства-кінотеатру та власником торгової марки «Жовтень», і забезпечувало багато років організаційну діяльність кінотеатру.

 

Директор ТОВ «Кіноман» Людмила Горделадзе, коментуючи на своїй сторінці у Facebook рішення апеляційного суду, нагадала, що це 19-те рішення суду. «Тринадцять - підтверджували орендний договір, інші спростовували. Але тепер після пожежі є рішення сесії Київради, яке спростовує сьогоднішнє (27 листопада. - ТК) рішення суду. У принципі це опосередкований доказ того, що якщо кінотеатри підпалюють, значить це комусь потрібно», - написала вона.

 

На думку пані Горделадзе, це рішення суду вже не є актуальним, але воно демонструє вплив прокуратури на суди: «Для нас після пожежі цей суд неактуальний. Він просто захистив "честь мундира" прокуратури. Все рівно ми це рішення скасуємо. У нас буде касація та Європейський суд. Це справа принципу. Договір у нас був і є. А рейдерам це не подобалося».

 

Водночас пані Горделадзе підтвердила, що новий договір ще не підписано: «Договір у роботі», - написала вона.

 

«З огляду на рішення апеляційної інстанції, саме столична влада має сьогодні зробити усі необхідні кроки для вирішення проблемної ситуації щодо оренди приміщень кінотеатру "Жовтень"», - вважає прокурор міста Києва Сергій Юлдашев.

 

Нагадаємо, що будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

13 листопада Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року.

 

Останні 11 років діяльність кінотеатру «Жовтень» супроводжувалася судовими процесами і спробами виселити ТОВ «Кіноман», яке фактично забезпечувало діяльність кінотеатру «Жовтень», із приміщення.

 

7 жовтня цього року Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень».

 

Влітку цього року, за даними Людмили Горделадзе, кінотеатр пройшов комісію, яка мала затвердити всі формальності для підписання нового договору оренди Київради з ТОВ «Кіноман». Однак Київрада тоді не ухвалила цього рішення.

 

Раніше пані Горделадзе заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень». За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

З юридичними нюансами процесу щодо приміщення «Жовтня» можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY