detector.media
27.11.2014 09:47
«Опозиційний блок» хоче собі Комітет свободи слова. На голову висуватимуть Юрія Мірошниченка?
«Опозиційний блок» хоче собі Комітет свободи слова. На голову висуватимуть Юрія Мірошниченка?

Комітет з питань свободи слова та інформації нової Верховної Ради пропонується «віддати» для керування представнику «Опозиційного блоку». Про це у Facebook повідомив народний депутат, член Комітету з питань свободи слова Верховної Ради минулого скликання Микола Княжицький.

 

За його даними, робоча група коаліції нібито на це погодилася.

 

Тим часом Сергій Льовочкін, один з лідерів «Опозиційного блоку» 26 листопада заявив журналістам, що Комітет з питань свободи слова та інформації є принциповим для «Опозиційного блоку», повідомляє «Українська правда».

 

Тлеканал «Еспресо TV», засновником якого є Микола Княжицький, повідомляє з посиланням на власні джерела, що на посаду голови Комітету з питань свободи слова та інформації «Опозиційний блок» висуватиме Юрія Мірошниченка - екс-представника Президента України Віктора Януковича у Верховній Раді.

 

Микола Княжицький виступає проти того, щоб представник «Опозиційного блоку» очолив Комітет свободи слова: «Вважаю це жахливою помилкою. Ми залишаємо інформаційний простір проросійським олігархам. І поки так є революція незавершена».

 

Нагадаємо, що журналістський рух «Стоп цензурі!» та низка медійних організацій запропонували парламенту обрати головою Комітету з питань свободи слова та інформації Світлану Заліщук - новообраного народного депутата від «Блоку Петра Порошенка». На думку авторів заяви, комітет «у жодному разі не можна віддавати колишнім регіоналам і тим, хто ініціював та голосував за так звані "диктаторські закони 16 січня"».

 

На прес-конференції 26 листопада представники «Стоп цензурі!» розширили коло претендентів і запропонували колишніх медіаактивістів, а нині - новообраних депутатів - Світлану Заліщук, Мустафу Найєма, Вікторію Сюмар чи Сергія Лещенка.

 

Як відомо, традиційно Комітет свободи слова та інформації очолює представник парламентської опозиції.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.miroshnychenko.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY