detector.media
26.11.2014 19:40
Йосип Кобзон заявив про намір відмовитися від звання народного артиста України
Йосип Кобзон заявив про намір відмовитися від звання народного артиста України

Народний артист СРСР, РРФСР і України, депутат Держдуми, персона нон-грата в Україні Йосип Кобзон повідомив російським ЗМІ, що хоче, щоб його позбавили звання народного артиста України, однак не має наміру звертатися до влади України і воліє зробити заяву про це через засоби масової інформації. Про це повідомляє російське інформагенство «РИА Новости».

 

«Так, я маю намір відмовитися від звання народного артиста України. Я не збираюся звертатися (до влади України - ред.). Вони ж не звертаються до мене, коли позбавляють мене звання почесного громадянина Дніпропетровська, Полтави. А чому я до них повинен звертатися?», - сказав Йосип Кобзон.

 

Він додав, що свою заяву він робить через ЗМІ. «Я вважаю нижче своєї гідності розмовляти з ними і звертатися до них», - заявив співак.

 

Як відомо, у вересні Дніпропетровська міськрада позбавила колишнього мешканця міста Йосипа Кобзона, який раніше виконував «Гімн Дніпропетровська», звання «Почесний громадянин міста». Нещодавно Полтавська міська рада прийняла аналогічне рішення щодо пана Кобзона, позбавивши його звання Почесного громадянина Полтави.

 

27 жовтня Йосип Кобзон виступив перед бойовиками «ДНР» в Донецькому національному академічному театрі опери та балету і виконав «гімн Донбасу», який склав власноруч.

 

Йосип Кобзон народився в місті Часів Яр Донецької області, багато років прожив у Дніпропетровську. Нещодавно він розповів, що добре пам'ятає, що його сім'я, як він висловився, «пряталась от бендеровцев».

 

Нагадаємо, Міністерство культури Україні та СБУ називали серед осіб, які небажані на терориторії України, Йосипа Кобзона, Івана Охлобистіна і Михайла Задорнова.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY