detector.media
24.11.2014 13:15
Сайт тернопільського інтернет-видання «Доба» зламали хакери через викриття російської пропаганди
Сайт тернопільського інтернет-видання «Доба» зламали хакери через викриття російської пропаганди

19 листопада російські хакери зламали сайт тернопільського інтернет-видання «Доба». Про це повідомляється на сайті видання.

 

Системний адміністратор веб-сайту http://doba.te.ua/ зазначив, що ресурс намагалися взламати протягом двох місяців.

 

«Протягом двох місяців хакери пробували алгоритмами підібрати пароль на користувача "admin".  Вчора (19 листопада - ТК.) в близько 22.00 вхід на сайт виконався з айпі з Харкова, другий вхід протягом години - з айпі з Росії, втретє - теж з Росії. Провайдер замаскований. Протягом цього проміжку часу у всіх користувачів позмінювали паролі та email, що відновити неможливо. Доступ відновили через базу даних», - розповів адміністратор.

 

Хакер опублікував на сайті кілька повідомлень дивного змісту, з невдалим перекладом з російської мови. «Хакер школяр хлопець з Росії ламає портал по безопастности. Цей школяр, поводиться зухвало, він дуже злий і небезпечний сексуальний маніяк, всю свою лють він висловлює в дефейса сайтів, ось один з них», - цитують запис зламника на сайті «Доби».

 

Редакція зазначає, що, скоріш за все, хакери були зацікавлені у зламі ресурсу через низку публікацій, які викривають російську пропаганду та мають проукраїнську позицію.  «Так, на ДОБІ було чимало публікації, де викривались російські фейки,  був стьоб з російської брехні, а також матеріали про героїчних українців на війні», - зазначає інтернет-видання.

 

Зокрема у виданні «Доба» вийшов резонансний матеріал про «Повстанську абетку».  Статтю передрукували російські сайти та взяв за основу телеканал «Росія-24». Після цього на сайті «Доби» активізувались агресивно налаштовані проросійські коментатори, ця стаття  обговорювався на різних російських форумах та у соціальних мережах. В редакції "Доби" припускають, що тоді російські хакери і почали пробувати зламати сайт, адже це по часу співпадає із початком спроб підбору паролю.

 

Нагадаємо, 30 жовтня стало відомо, що інтернет-видання ТСН.ua та пошта його редакції піддається вірусним атакам протягом останнього місяця. 

 

У серпні керівник інтернет-проекту «Хвиля» Юрій Романенко заявив, що його видання атакують хакери з Росії, яким вдалось викрасти доменні імена і перереєструвати видання. 

 

У червні хакерських атак зазнавало інтернет-видання Мукачево.net (місто Мукачево, Закарпатська область), дві третини з яких надходили з Росії та інших країн колишнього СНД.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY