«Громадське» возмущено тем, что Шустер и Киселев пришили ему Шувалова

«Громадське» возмущено тем, что Шустер и Киселев пришили ему Шувалова

Громкое заявление сделала команда «Громадського ТБ», которое сейчас транслируется «Першим національним». В заявлении сотрудников говорится, что Евгений Киселев и Савик Шустер должны опровергнуть неправдивую информацию, которую они распространили в
«Громадське» возмущено тем, что Шустер и Киселев пришили ему Шувалова
«Громадське» возмущено тем, что Шустер и Киселев пришили ему Шувалова
1 Квіт 2014
0
4507

Громкое заявление сделала команда «Громадського ТБ», которое сейчас транслируется «Першим національним». В заявлении сотрудников говорится, что Евгений Киселев и Савик Шустер должны опровергнуть неправдивую информацию, которую они распространили в открытом письма на имя главы СБУ Валентина Наливайченко.

Из текста их письма, которое оказалось в распоряжении «Детектор медіа», следует, что господа Киселев и Шустер весьма обеспокоены судьбой высылаемого из Украины российского политтехнолога Игоря Шувалова, долгое время представлявшего интересы одного из собственников канала «Интер».

Бывшие коллеги Шувалова по «Интеру» Шустер и Киселев отзываются о нем в лучших традициях комсомольских характеристик: и активный, и борец за свободу слова, и хороший товарищ, и почти патриот Украины. В качестве примера его активной проукраинской гражданской позиции Шустер и Киселев приводят якобы содействие Шувалова выходу «Громадського ТБ» на Першому національному:

«Мы не раз были свидетелями того, как Игорь Шувалов оказывал помощь и поддержку в правдивом освещении событий в Украине нашим коллегам из других СМИ, в том числе - совсем недавно - способствовал тому, что программы независимого «Общественного телевидения» стали выходить в эфире Первого национального телеканала», - написано в обращении.

Однако буквально со всех сторон эта информация была опровергнута - первыми, разумеется, высказались сотрудники «Громадського ТБ»:  

«Громадське спростовує зміст відкритого листа ведучого програми "Шустер LIVE" Савіка Шустера та колишнього співробітника телеканалу «Інтер» Євгена Кисельова щодо обставин виходу в ефір Першого Національного наших програм.

Члени команди Громадського ніколи не зверталися із будь-якими проханнями чи вимогами щодо трансляції своїх програми ні до російського політтехнолога Ігоря Шувалова, ні до керівництва НТКУ. style="background-color: #ffffff;" name="_GoBack">  Рішення про передачу прав на використання програм Громадського було ухвалене за ініціативою голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка.  

Громадське розцінює заяву Савіка Шустера та Євгена Кисельова як їхнє бажання вислужитися перед спонсорами та кураторами своїх ефірів. Закиди щодо сприяння Ігоря Шувалова в трансляції Громадського на частотах Першого національного - наслідок спотвореного уявлення панів Шустера та Кисельова про ручне управління  НТКУ - норму часів голови президентської адміністрації Сергія Льовочкіна та його ставленика, голови НТКУ Олександра Пантелеймонова.  

Ми вимагаємо у Савіка Шустера та Євгена Кисельова вибачень перед українськими глядачами за поширення неправдивої інформації. Сподіваємося, що надалі пани Шустер та Кисельов працюватимуть згідно з професійними стандартами», - сказано в письме команды.  

С опровержением выступил и Николай Томенко, глава Комитета по вопросам свободы слова и информации, который заявил, что инициатива по продвижению «Громадського ТБ» в эфир Першого націиональго принадлежит исключительно ему:  

«Те, що написали Савік Шустер та Євген Кисельов не відповідає дійсності, це повна нісенітниця. Ініціатива щодо трансляції програм Громадського та підписання відповідної Угоди з Першим національним належала мені.  

Я сам запропонував т.в.о. Президента НТКУ Олександру Пантелеймонову транслювати програми Громадського телебачення на Першому Національному телеканалі. Я виходив з того, що такий крок сприятиме оперативному та об'єктивному висвітленню подій у Криму і надасть можливість адекватно реагувати на інформаційну війну навколо кризи на півострові.

Олександр Пантелеймонов досить оперативно зреагував, зробивши відповідну публічну заяву, що вони готові підписувати Угоду з Громадським. Після цього відбулась зустріч з керівниками Першого національного та Громадського і Угода була підписана.  

Ще раз підкреслюю: ця ініціатива належала особисто мені, і я не знаю жодних інших осіб, які могли бути причетними до цієї Угоди крім мене, Олександра Пантелеймонова та керівників Громадського» - заявил Томенко.

Его поддержал бывший и.о. НТКУ Александр Пантелеймонов, подтвердив информацию Томенко:

«Ідея щодо створення спільних проектів між НТКУ і НРКУ з одного боку і "Громаським ТБ" та "Громадським радіо" з іншого належала голові парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Миколі Томенку. Беручи до уваги проголошені плани щодо створення на базі НТКУ суспільного телебачення, НТКУ одразу погодилася з цією пропозицією, результатом чого стало укладання угоди між НТКУ і "Громадського ТБ"», - заявил Пантелеймонов.

В общем, все теперь, затаив дыхание, ждут извинений от Шустера и Киселева.

Ваша Дуся

Фото: edipresse.ua, tv.net.ua    

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В ночь с 24 на 25 октября, когда страна готовилась к выборам, кто-то коварно пытался взломать контроллеры доменов во внутренних сетях трех телевизионных групп Украины: StarLightMedia, Медиа Группы Украина и Inter Media Group, сообщает inter.ua. «В р
27 Жов 2015 18:25
2 282
ДУСЯ
На сайте ukroleaks.com анонимными хакерами выложены скрины переписки якобы пресс-секретаря министра внутренних дел и собственно министра, а также его помощника Антона Геращенко. Несмотря на довольно язвительные комментарии хакеров под опубликованным
27 Жов 2015 17:04
9 378
ДУСЯ
Ведущая «ТСН» Соломия Витвицкая и известная писательница и журналистка Ирэна Карпа сегодняшний день провели в инвалидных креслах, сообщает 1plus1.ua. Таким образом  они хотели понять, как чувствуют себя люди с ограниченными возможностями в не приспос
27 Жов 2015 16:10
3 132
ДУСЯ
Вчера на границе Афганистана и Пакистана произошло землетрясение магнитудой 7,5. По последним данным, от него пострадали более 200 человек. Стихия разрушила целые районы в Афганистане, Пакистане и Индии. Однако подземные толчки ощущалиь также и в Кир
27 Жов 2015 15:31
2 281
ДУСЯ
Ведущая «Орла и Решки» на канале «Интер» Регина Тодоренко отправится в кругосветное путешествие на целых 10 месяцев, сообщает kp.ua. В декабре телеведущая, вместе с командой трэвел-шоу (в количестве 8 человек)  отправится по 37-ми странам и 45-ти гор
27 Жов 2015 14:51
3 341
ДУСЯ
Результаты выборов местных властей волнуют умы лидеров мнений. Например, Зоя Казанжи ответила в своем фейсбуке, от которого планировала отказаться, всем тем, кто недоволен результатами выборов и самими избирателями: «А почему вы решили, что Кернес
27 Жов 2015 12:49
4 059
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду