Плакали всією маршруткою. Як колишній ведучий «Інтера» Андрій Данилевич захищає ухилянтів у соцмережах

Плакали всією маршруткою. Як колишній ведучий «Інтера» Андрій Данилевич захищає ухилянтів у соцмережах

А разом із ним бідкаються й підписники. Щоправда, не всі.
Плакали всією маршруткою. Як колишній ведучий «Інтера» Андрій Данилевич захищає ухилянтів у соцмережах
Плакали всією маршруткою. Як колишній ведучий «Інтера» Андрій Данилевич захищає ухилянтів у соцмережах
18 Бер 2024
22
453392

Часом я дуже шкодую, що на наших кінопреміях не роздають нагороди різним телеведучим, блогерам чи загалом публічним людям різного штибу. Бо ось дивлюся на відео Андрія Данилевича про ухилянтів — і так і хочеться дати йому премію за найкращу роль другого плану. Або навіть першого. 

Нагадаю, колишній ведучий «Інтера» та НТН нині живе у Британії, з телебачення пішов — і ось розважається, як може. Запустив свій ютуб-канал та постить відяшки в соцмережах. До речі, за кордоном він перебуває абсолютно легально, бо має трьох дітей. 

Але нашого з вами колегу дуже непокоїть доля чоловіків, які в авантюрний спосіб вирішили переходити кордон, рятуючись від мобілізації. Тому він записав цілу промову на їхній захист, яка нам у редакції видалася дещо дивною та сповненою, так би мовити, надмірного драматизму. 

Думаю, ви пам’ятаєте фірмовий вираз обличчя Андрія? Він зазвичай ось такий:

Особливо епічно це було в шоу «Стосується кожного», в якому полоскали брудну білизну переважно людей із не дуже благополучним життям, а Данилевич ставив їм запитання у стилі «У вас хоч собачка здох?» з незмінним тавром співчуття і страждання на обличчі. Причому автори постійно наражалися на критику через надмірний цинізм і намагання заробити рейтинги на чужому горі. 

Нині ж цей стиль драма-квін ми бачимо в історіях не про родинні сварки, а про героїчних чоловіків, які тонуть у річці чи мерзнуть у горах. Наш із вами герой на початку одного з відео стверджує, що так, вони — порушники закону і це погано. Але. 

«І цей чоловік, батько — він просто скучив за своєю родиною. Він не хоче, щоб зруйнувала війна його родину. Він просто хоче обійняти свою дитину і дружину. Чи дітей. Вони йому телефонують щодня, щоночі. Вони плачуть. Діти питають його: “Батьку, чому ти не з нами? Коли ти приїдеш? Батьку, я не можу без тебе. Батьку, я сумую”. Плаче дружина в трубку і каже, як їй важко виживати за кордоном серед чужих людей.

Вона не хоче йти до німця, до француза, до голландця. Вона любить свого чоловіка. І для них цей чоловік  — не зрадник, не боягуз, а справжній герой. Який готовий потонути в Тисі, замерзнути в Карпатах, сісти в тюрму — не знаю, він готовий на все, що завгодно. Він готовий використати бодай один-єдиний шанс, аби бути з родиною. Яку він любить. І вона для нього, його родина, найголовніше в його житті. Так може бути? Чи все ж таки він ухилянт?»

Розумію, що текст не передає глибини подачі, тому ось неповторний оригінал:

У коментарях Андрієві вже встигли насипати, переважно нагадуючи, що в чоловіків, які пішли на війну, теж є дружини та діти. І вони не просто сумують за татом і чоловіком, але й щодня бояться за його життя. Порушувати проблеми мобілізації, звісно, потрібно, проте аргументи, які обрав Данилевич, вочевидь, не дуже вдалі та маніпулятивні. 

Ну а ще в коментарях я помітила дуже багато таких, які в дуже схожий спосіб транслюють ідею, що у всьому винна влада, корупція, з країни зробили концтабір і порушують права людей. Тому нещасним ухилянтам нічого більше не лишається, як пертися, наче Леонардо Дікапріо у фільмі «Легенда про Г’ю Гласса», через усі стихії до омріяної свободи.

На коментарі автор не відповідає. 

Напевне, публічні люди все ж повинні порушувати такі складні теми максимально обережно і зважено. І так, аби не підігравати російським наративам. Проте нагадаю, що впродовж років війни Андрій Данилевич транслював і значно гірші думки. Ось, приміром, у 2020 році закликав приєднатися до маршу «Наш полк» на 9 травня. У відео ми можемо почути такі означення, як «Великая Отечественная война» та фразу «Никто не забыт, ничто не забыто».

Ну а потім — анонсував святкові програми на «Інтері», зокрема й концерт із побєдобєсними посилами.

Ну а вже після повномасштабного вторгнення ведучий засудив російську агресію і почав вести програму «Історії війни» на НТН, в якій, крім справді важливих історій, також траплялися й дивні моменти. Приміром, представлення війни як явища, яке існує саме по собі і хто його зна, хто її почав.

Фото: соцмережі Андрія Данилевича та кадр із програми «Стосується кожного»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
22
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
36 дн. тому
Скільки «гнИлі» зараз підіймає голову. На всіх рівнях. ВСІ хочуть жити. І ті боягузи, які тікають чи ховаються, і ті хлопці й дівчата, що захищають і нас, і цих, так званих, «чоловіків», і всю наскрізь корумповану країну. Тікають - хай тікають. Лишати таких громадянства. Мій син на початку «широкомасштабки» повернувся з-за кордону захищати Батьківщину. Чоловікам треба бути чоловіками.
Анна
36 дн. тому
Не всі хочуть йти вмирати, за нашу гнилу владу, яка тільки краде гроші і заробляє на війні прикриваючись патріотизмом і боротьбою. І так уявіть собі у людини є права, ми вам не скоти! Звертаюсь до автору цієї статті, А ви самі воюєте?
Коньвпальто
36 дн. тому
З кулемета нацистського на кордоні можна розхуярить кучу жирних таможенников .пох кого вбивать .. .лягавие паскуди поджидівські готовтесь будем різать по бандерьскі від пупа і више
Коньвпальто
36 дн. тому
Жиди сотворили війну для вас..треба розстріляти верховну зраду зброя є навезена давно нелегальна..ахха.. повісімо жидів з дітьми іхніми слуг народних на майдані на стовбах.щоб з далеку було видно іхні трупи
Убиватель кацапов
36 дн. тому
Кто писал эту статью? Вы не заебались и нашу власть обелять? Эти пидоры спиздили 90% бюджета! Мы покупаем и воюем за счёт волонтёров простых людей и собственного кармана! Откроют границы, уеду нахуй отсюда. В это стране счастья не будет. Здесь только "иди дохни за моё бабло" Я отдал 12 лет жизни стране которая мне НИЧЕРТА не дала. Я видел тысячи смертей в ато и сейчас. Очень скоро люди сожгут вас дотла.
Artem
37 дн. тому
Доки такі мразіши як Чиченіна будуть написувати подібне, доти не буде в суспільстві злагоди. Пішла б сама на фронт, да подружок з собою прихватила, тоді б можливо зрозуміла що війна не для всіх і ситуації життєві у всіх різні. Просто паскуда да і все
Нік
37 дн. тому
Ок, ну тоді з такою логікою, України просто не залишиться як держави!!! Країну треба обороняти, інакше ніяк, бо це наша земля! От те, що потрібен для всіх один закон, а особливо його виконання, от це факт!!!! Бо синки депутатів і різних високопосадовців, жирують і відсиджуються за кордоном, а простий воює на фронті! От тут несправедливість, в через це такі дії виникають і будуть виникати, поки не буде для всіх однаково, про це потрібно говорити, а не соплі дути! У нас нагадаю війна, і ми стоїмо за свою землю і державу, це потрібно чітко зрозуміти кожному для себе!!!!
Taras
37 дн. тому
Виродок він конкретний. Таких зрадників назад пускати не потрібно. Я знаю хлопців у яких по троє, четверо дітей, і вони пішли воювати, а родини їх в Україні. Ні хто не втік. У такого ублюдка і діти такі виростуть.
Не ухилянт
37 дн. тому
Чичеріна паскуда! Що ви мразюки взагалі собі нафантазували з цим словом ''ухилянт'' ??? Ухилянт це с*ка той хто сидить на держ бюджеті вже роками всі ці суки тцкашні і штабні а також копи йо*ані яких хєрова туча в цивільному житті , це ті хто давав присягу на вірність Українському народу і дуже вдало цю присягу порушує!!! А ви блядюги перекручуєте і перекладаєте всі ці обов'язки на звичайних людей.
Серж
38 дн. тому
Ну він мабуть чекає коли ці всі "пенсіонери" в 40 років, МВС ЗСУ, ТЦК зявляться на фронті. Хтось знає скільки в Україні хоча б Генералів
Max
38 дн. тому
Данілевич начебто світився в марафоні як ведучий вже під час повномасштабки. Вже встиг зпетляти з країни? Чи хтось прибріхує.
Oksana
38 дн. тому
Видання «Детектор медіа», яке спеціалізується на контролі за якістю інформації в українському інформпросторі, 18.03.2024р. опублікувало новину, в якій засудило розповсюдження фейку про смерть короля Британії Чарльза III та склало список медіа, що його поширили. Але українські журналісти дізналися, що видання "Детектор медіа" й саме розмістило цю фейкову новину на власній сторінці у Facebook[4]. Також порушуючи базові принципи журналістики та правила, які вони нав'язують медіа-спільноті (про те, що не можна видаляти новини), самі видалили свій пост та видаляють коментарі підписників, які їм вказують на їхню помилку. Про цю ситуацію написали ЗМІ Україні і звинуватили «Детектор медіа» у розповсюджені фейків та недотриманні власних стандартів медіа-грамотності. Все що треба знати про тупих брехунів.
Oksana
38 дн. тому
Детектор медіа,ахахахахах,чия би корова мукала,ви #1журналістські повії офіса президента,вас собаки обсцикають під парканом,пішла сучка обсирати ведучого,якого знають в кожній хаті,а ти хто,гроші не пахнуть,це ви засмердіди усе смі та тв
Ola
38 дн. тому
Данилевичь- собачье гамно срускогомира
Тетяна
38 дн. тому
Дякую,Олена.Взагалі-то немає нічого дивного,бо всі ми знаємо хто і на яких телеканалах кликали путіна сюди.Інтер один з цих помийок.Цей персонаж завжди буде таким яким народився.А скільки ще в Україні їх залишилося,на жаль.Дякую за Вашу небайдужість.
Olga
38 дн. тому
Статтю писав суддя, який вже виніс всім чоловікам вироки?Якщо ви вже взяли на себе право називати когось "ухилянтами" так може варто звернути увагу на скотів,які вже багато часу отримують зп від держави,мають досвід поводження зі зброєю,давали клятву служити народу і сидять десь в тилу!!Або запихають в буси цивільних замість себе!
Микола
38 дн. тому
Все правильно каже Андрій, людей закрили як скот. Дехто закордоном жив десятки років, дехто мав іпотеку, дехто дозвіл на проживання. Є люди які все це втратили тому що 'приїхали на шашлики'. Влада знала що буде війна і збоехала то тепер ті що тікають голосують ногами за те як влада себе повела.
Вячеслав
38 дн. тому
Мабуть автор статті Лена працює на ФСБ Росії, інакше я не можу зрозуміти це прагнення розхитати ситуацію з мобілізацією в Україні, вона розгойдує суспільну ворожнечу, провокує на агресію та насильство в країні.
Андрей Данилевич
38 дн. тому
Завидуют колеги, раз вспоминают.
Михайло
38 дн. тому
Гидував цим поцом ще до його втечі з країни. А взагалі війна показує хто є хто, чи навіть що.
Ігор
39 дн. тому
А захищати і підіймати країну Україну не стосується кожного.тому не треба маніпулювати людьми . ДанилевичАндрій
Володимир
39 дн. тому
Яка ж огидна стаття!!! Автор навіть не вказав свого імені
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
457
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
292
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
595
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 158
Марина Крижня
«Антоніна»
Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
22 Квіт 2024 17:00
376
Ольга Семенюк
«Антоніна»
Свята Галичина. Скільки праведного й мемасного в цьому словосполученні. Тілько ві Львові фраза «Де у вас тут найближча греко-католицька церква» – не жарт, а дійсність.
22 Квіт 2024 10:40
529
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду