Це все Путін. Продюсерка фільму «Навальний» назвала «20 днів у Маріуполі» політичною документалкою

Це все Путін. Продюсерка фільму «Навальний» назвала «20 днів у Маріуполі» політичною документалкою

Про це вона написала в соцмережі Х.
Це все Путін. Продюсерка фільму «Навальний» назвала «20 днів у Маріуполі» політичною документалкою
Це все Путін. Продюсерка фільму «Навальний» назвала «20 днів у Маріуполі» політичною документалкою
12 Бер 2024
0
1915

Звати продюсерку Марія Пєвчіх, і вона також багаторічна соратниця Навального та керує фондом його імені. У своєму дописі вона бідкається, що «політичні документалки» непопулярні на «Оскарі», проте ось уже другий рік вони там отримують нагороди. Ну і, судячи з усього, Пєвчіх вважає, що «20 днів у Маріуполі» показує не злочини росіян, а злочини Путіна. 

«Взагалі, політичні документалки рідко виграють “Оскар”. Так вважалося завжди, і минулого року дуже багато людей з індустрії розповідали мені, що в Академії політику не шанують. Краще про природу щось зніміть. Щось добре. Але ось другий рік поспіль документальний “Оскар” бере політичне кіно. 

Страхітлива правда про злочини путінського режиму. Я вітаю команду фільму “20 днів у Маріуполі” із заслуженою перемогою. Я мрію, щоб Путін заплатив невимовно високу ціну за те пекло, яке він сіє по усьому світу. Подивіться цей фільм обов'язково», — радить російська продюсерка

Ясна річ, у коментах Марії вже наваляли. Українські користувачі та користувачки пишуть, що Марія трішки не зрозуміла кіно. Бо воно про злочини Росії, а не лише Путіна. Про це також говорив режисер «20 днів у Маріуполі» Мстислав Чернов у своїй промові: 

«Я хотів би мати змогу обміняти це на те, щоб Росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста. Я віддав би все це визнання за те, щоб росіяни не вбивали десятки тисяч моїх співгромадян з України. Я б віддав це, щоб вони звільнили всіх заручників, солдатів, які захищали нашу землю, цивільних, які в їхніх тюрмах».

Наваляли, звісно, не всі — дехто Марію все ж підтримує. І, нагадаю, до цього декого час від часу звертаються медійники по різні коментарі.

Також серед вдячних за допис є багато користувачів з Олексієм Навальним на аватарках. 

Нагадаю, що Пєвчіх трохи перегнула і з оскарівською нелюбов'ю до «політичних документалок» (до речі, попереджу, що багато документалістів за це слово можуть зробити вам боляче). Приміром, цьогоріч у номінації були складні стрічки та зовсім не про природу. «Бобі Вайн: народний президент» розповідає про боротьбу угандійців проти президента, який узурпував владу, «4 доньки» — про жінку, двоє доньок якої пішли до екстремістської організації ІДІЛ. У «Вічній пам'яті» йдеться про чилійського журналіста, який досліджував злочини Піночета. 

Вже не кажу, що із самим Навальним та фільмом про нього організатори церемонії і торік носилися, і виразно згадали його нині. Уривок зі стрічки про нього відкривав частину, в якій згадували кінематографістів, що померли минулого року. 

Ну і ще нагадаю, що срачу нам не вдалося уникнути навіть цьогоріч. Зі скороченої міжнародної телеверсії церемонії вирізали момент, у якому нагороджують команду «20 днів у Маріуполі». З одного боку, це традиційна практика: версія ж скорочена, тому логічно, що щонайменше половини номінацій там немає. Проте минулого року нагородження команди «Навального» та промову його дружини таки лишили. «Суспільне Культура» звернулося по коментарі до організаторів. Організатори відповіли. 

А загалом, потрібно пам'ятати, що з трактуванням сенсів «20 днів у Маріуполі» Марією Пєвчіх цілком будуть згідні багато іноземців. 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
476
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
954
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
755
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 514
Марина Крижня
«Антоніна»
Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. Якийсь, як каже Кіпіані, покидьок створив профіль, підписався його ім'ям та додав до нього нецензурне слово.
18 Квіт 2024 17:10
562
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча мала модерувати захід на економічну тематику для великої державної компанії, яку Яна не називає.
17 Квіт 2024 16:10
1 254
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду