«Ніби ШІ згенерував поппісню»: поляки розкритикували свою представницю на «Євробаченні-2024»

«Ніби ШІ згенерував поппісню»: поляки розкритикували свою представницю на «Євробаченні-2024»

У коментарях під дописом співачки Luna в інстаграмі розгорівся срач.
«Ніби ШІ згенерував поппісню»: поляки розкритикували свою представницю на «Євробаченні-2024»
«Ніби ШІ згенерував поппісню»: поляки розкритикували свою представницю на «Євробаченні-2024»
19 Лют 2024
0
919

Не плутайте цю виконавицю з Луною, яка живе в Україні та любить співати російською мовою.

Якщо ви вважаєте, що срачі — це національна особливість українців, то у нас для вас новини. Виявляється, не тільки в Україні щороку скандали та інтриги довкола нацвідборів на Пісенний конкурс «Євробачення».

Суть срачу не лише в тому, що комусь не сподобалася пісня. А й у тому, що тато Luna — відомий бізнесмен. А оскільки представників на «Євробачення» в Польщі обирає журі (без глядацького голосування), то його членів почали звинувачувати у продажності. Ну і також багато людей уболівали за іншу виконавицю — Юстину Стечковську. 

До речі, відповідаючи на запитання підписників, Luna написала, що її улюблена пісня на «Євробаченні» — «Teresa & Maria» з України. У нас цей трек, нагадаю, теж багато критикують і вважають недостойним.

В інстаграмі Luna поміж негативних коментарів, де закидають, що «ніби ШІ [штучний інтелект] згенерував поппісню» і що трек звучить дешево й нудно, є і хороші. Дехто пише і слова підтримки. Зокрема прокоментувала допис і співачка Blanca, яка у 2023 році представляла Польщу на «Євробаченні».

Як і в нас нещодавно, у польській дискусії з'явилося чимало людей, які писали, що їм соромно за свою націю, представники якої поводяться, мов справжні звірі, нападаючи на людину. Причому такі зауваження можна побачити у відповідях на абсолютно спокійну та коректну критику.

Минулого року Blanca перемогла в нацвідборі з піснею «Solo», що теж не сподобалося багатьом полякам. Вони писали, що пісня заслабка. Фаворитом у глядачів тоді був співак Jann з піснею «Gladiator». У результаті Blanca отримала на конкурсі 19-те місце. Усього, нагадаю, було 26.

Та й після фіналу «Євробачення-2023», у травні 2023 року, скандали не вщухли. Стало відомо, що брат Бланки Олівер має проросійську позицію. Відео на цю тему виклали в тіктоці. У фейсбуку Олівера знайшли репост публікації за 8 березня 2022 року з проросійськими наративами, який він прокоментував як: «Only the truth» («Єдина правда»).

Співачка коментувала цей інцидент та заявляла, що не згідна з інформацією про брата, а вся її сім'я підтримує Україну. «Я сповнена співчуття, любові та підтримки українського народу, який мужньо бореться. Сподіваюся, що зможу якнайшвидше відвідати вашу прекрасну країну та виступити у вільній Україні. Я підтримувала і підтримуватиму вільну Україну»,зазначала вона.

Нагадаємо, що цього року нашу країну представлятиме пісня «Teresa & Maria», яку виконують Альона Альона та Jerry Heil. Якщо пригадати дописи та коментарі щодо їхньої перемоги і порівняти з тим, що нині несеться в польських соцмережах, то ситуації здаються майже ідентичними. 

Фото: інстаграм Luna, Blanca, UAinfo, телеграм-канал «Єврофани Новини Євробачення»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
868
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 390
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 114
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 376
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
486
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
742
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду