«Половина українських музичних трендів на ютубі — це російський контент»: Злата Огнєвіч проаналізувала, що слухають українці

«Половина українських музичних трендів на ютубі — це російський контент»: Злата Огнєвіч проаналізувала, що слухають українці

15 січня співачка зробила допис в інстаграмі, де проаналізувала тренди ютубу. Вона обурилася, що українці продовжують слухати російську музику.
«Половина українських музичних трендів на ютубі — це російський контент»: Злата Огнєвіч проаналізувала, що слухають українці
«Половина українських музичних трендів на ютубі — це російський контент»: Злата Огнєвіч проаналізувала, що слухають українці
15 Січ 2024
2
3537

Злата додала скриншот із ютубу та написала, що 50% українських трендів становлять російські виконавці. У списку опинилися росіяни Моргенштерн, Miyagi та «Ендшпіль», «Ласковый май», Shaman, Ярослав Сумішевський, Маріне Манасян.

У дописі співачка пройшлася майже по кожному: «Morgenshtern — “хороший рускій”, який просто боїться повертатися на Росію, бо його можуть посадити чи мобілізувати на родіне!», «Shaman — головний “проповеднік руского міра”. Щоб ви розуміли, він став довіреною особою путіна на виборах 2024». До речі, наприкінці 2023 року Міністерство культури та інформаційної політики України внесло російського співака-пропагандиста Ярослава Дронова з псевдонімом Шаман (Shaman) до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

«Це не вкладається в голові! Половина українських музичних трендів на YouTube — це російський контент. Це коли кожен день Україна утопає у крові та втрачає найкращих людей», — пише Злата Огнєвіч.

Злата згадала і про серіал «Слово пацана» на тлі того, що «Ласковый май» опинився в трендах ютубу. Пісня цього гурту, популярного в 90-х, лунає в серіалі. «“Седая ночь” — мабуть, ось для цього і був створений серіал “Слово пацана”, щоб саундтреки залітали у тренди та ми згадували, як “прекрасно было в СССР”», — такий висновок зробила Злата, і з цим важко не погодитись, адже більшість треків серіалу — радянські хіти. Там пісні Ігоря Талькова, Володимира Кузьміна, Олександра Сєрова, Юри Шатунова («Ласковый май»), гурту «Мираж», «Комбинация».

Після аналізу трендів Злата Огнєвіч підсумувала: «Як вам такий вибір українців? Скільки ще має прилетіти ракет, щоб ми зрозуміли, що ви ж і допомагаєте ворогу. Ви руйнуєте нашу культуру своїми руками. Ви платите їм кошти, щоб вони нас вбивали!!!».

Якщо ж зазирнути в загальну вкладку «Популярне» на ютубі, то там на першому місці — огляд матчу «Реал Мадрид» VS «Барселона» від української спортивної платформи Senanta Sports, а далі вже йдуть ютуб-shorts росіян та великі відео. Українці дивляться фільм «Таксі-5» у російській озвучці, чомусь людей цікавить, що «хазяєва куплять на 1 млн рублів», документальний фільм «Хто керує світом насправді. Клани, сім'ї, структури» та відео з багатообіцяючою назвою «Дружин мобілізованих не змогли затримати на Красній площі у Москві».

Відео російських каналів ідуть впереміж із відео від українських каналів. Українці дивляться гумористичну «Вікторину» з братами Борисенками від «Ветеранів космічних військ», слухають пісню Альони Альони та Джері Хейл «Teresa & Maria», з якою співачки беруть участь у Нацвідборі на «Євробачення-2024», подкаст Сергія Притули та Антона Тимошенка, другий випуск шоу «Мамахихотала» та інтерв'ю Раміни Есхакзай із нутриціологинею Катею Крупкіною.

Якщо ж зазирнути в ютуб-чартс та найпопулярніші пісні в Україні, то на 7-му місці з'являється російська виконавиця українського походження Анна Асті з піснею «Царица». До речі, саме цей трек виконувала на своєму корпоративі блогерка Анна Алхім. Сподіваюся, це вона послухала 793 710 разів цю пісню. Дякуємо Алхім, що просуває росіян у наш інфопростір.

На 19-му місці в топі опинився російський гурт «Моя Мишель» з піснею, яка теж увійшла до серіалу «Слово пацана», а на 20-му — російський гурт «5 утра».

У 2023 році українці стали ще менше слухати російської музики, про що свідчать різні дослідження. І більше — української. Але ми все ще не можемо позбутися в топах Асті, моргенштернів, шаманів та юр шатунових, особливо на тлі виходу гучних російських серіалів.

Вочевидь, нам треба більш свідомо підходити до питання: що ми дивимось та слухаємо. Вже не кажучи про монетизацію на стримінгових платформах (від кожного прослуховування пісні чи перегляду відео автор отримує гроші). Адже музика, як і будь-яке мистецтво, не буває поза політикою.

Фото: інстаграм та фейсбук Злати Огнєвіч, скриншоти з ютубу

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
I.Or.
101 дн. тому
Злато! Вітаю з днем народження! Кожен рік можна поздоровляти!
I.Or.
101 дн. тому
Мій котик Маль.... вчора чи позавчора ліз на мій абрикос, він у нас адвокат, будучи в хаті... А другий котик зеленкувато чорний сусідський (як бренд Nvidia) ліз по сітці того ж сусіда! Котики, пси і т.д. Вони мають мовчазну свою мову! Дива існують! Вони розуміють між собою порозумітися! А цей рік 2024 є купа див! А що на Небі твориться в певні моменти, Eli незліченні! Рефлектори та рефрактори скельце я!...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютуб-каналі «У ліжку» Олег Скрипка вкотре прокоментував питання мобілізації та звинуватив журналістів у тому, що вони розганяють хейт. За словами музиканта, з інтерв'ю вирізають частини. Отож він — жертва ЗМІ.
22 Квіт 2024 20:30
604
Катерина Городнича
«Антоніна»
Музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін спільно з «Культурним десантом» випустив музичне відео «Шо будемо дуть?»
16 Квіт 2024 18:20
800
Марина Крижня
«Антоніна»
У цьому проєкті співачка планує їздити на військові позиції та готувати разом з бійцями.
16 Квіт 2024 17:15
524
Марина Крижня
«Антоніна»
Якби не сториз Тіни Кароль і Меловіна, ми б і не знали, що сьогодні святкує свій день народження Алла Пугачова.
15 Квіт 2024 22:20
1 197
Катерина Городнича
«Антоніна»
Зростає список світових суперзірок, яким зняла музичне відео режисерка Таню Муїньо. В компанію до Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Сема Сміта, Джей Ло та інших додалась тепер і Дуа Ліпа.
12 Квіт 2024 18:00
690
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Низка російських медіа повідомляє, що колишня українська телеведуча Регіна Тодоренко, батьки якої проживають в Одесі, отримала російський паспорт.
19 Бер 2024 21:00
9 116
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду