Саймон Шустер, Сергій Лещенко та президентський бункер. Стало відомо, що журналіст не мав туди доступу

Саймон Шустер, Сергій Лещенко та президентський бункер. Стало відомо, що журналіст не мав туди доступу

Місцем розкриття всіх таємниць став фейсбук.
Саймон Шустер, Сергій Лещенко та президентський бункер. Стало відомо, що журналіст не мав туди доступу
Саймон Шустер, Сергій Лещенко та президентський бункер. Стало відомо, що журналіст не мав туди доступу
11 Січ 2024
0
3737

Напередодні журналістка та письменниця Ніна Кур'ята написала про свої перші враження від книги Саймона Шустера з довжелезною назвою «The Showman: The Inside Story of the Invasion That Shook the World and Made a Leader of Volodymyr Zelensky». Справа в тім, що Ніна зараз у Британії та, як і багато тамтешніх журналістів, отримала так званий сигнальний примірник для оглядів. 

Допис став доволі популярним, тому вона мусила приписати, що не треба цей текст сприймати як рецензію — вона буде згодом англійською. А також попросила медіа не писати про нього. Тому ми, звісно, і не будемо. 

Але напишемо про перипетії в коментарях, які часто бувають не менш цікавими, ніж самі дописи. Отже, в тексті Ніна переповідала розділ, в якому описується життя президента і його команди в бункері. З тексту можна було зрозуміти, що Саймон Шустер там був особисто. Тому в коменти прийшов Сергій Лещенко і заявив, що ніякого Шустера в бункері не було. 

Злі люди почали з Лещенка сміятися і писати, що довіри йому немає. Але він наполягав і навіть написав, що це його офіційна заява. Люди продовжували стібатися і питати в Сергія, а що він сам там робив. 

Проте вже невдовзі до цієї жвавої бесіди долучився власне Шустер і підтвердив слова Лещенка:

«Дякую вам, Сергію, усе правильно. Я не був у бункері й у книзі цього не стверджую. Усе, що описую про цей бункер, базоване на інтерв'ю з президентом та людьми, які жили та працювали з ним там. У книзі про це чітко сказано. Я провів багато часу в президентському комплексі на Банковій. І це не те саме, що бути в бункері».

Ніна Кур'ята, своєю чергою, пояснила, що оскільки примірник сигнальний і відрізняється від того, який подаватиметься, то посилань на джерела в ньому немає. Сподіваюся, вони будуть у самій книзі. Напевне такі: Анонім 1, Анонім 2, Анонім 3. Ну, все як любить Саймон Шустер. 

Нагадаю, що свого часу журналіст відзначився багатьма неоднозначними публікаціями. Наприклад, про неонацистів, які начебто проходили підготовку в Україні за участі «Азову». Наприкінці жовтня минулого року галасу наробив його матеріал у виданні Time про Володимира Зеленського. Він називався «Ніхто не вірить у нашу перемогу як я. Як Володимир Зеленський намагається відстоювати Україну в боротьбі за перемогу». Переклад, до речі, можна почитати на «Цензорі». Time же тоді навіть винесло цей матеріал на обкладинку.

Отже Саймон Шустер — неоднозначний, але доволі впливовий журналіст. Хтось упевнений, що він просуває російські тези, а хтось згадує і його критичні щодо Росії матеріали. Але в кожному разі його книга точно стане помітним явищем, тому будемо стежити за її змістом. На Amazon зараз триває передпродаж. Вийде вона 23 січня. 

А в нас із вами тепер нова загадка: чи був у бункері Сергій Лещенко?  

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
636
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 076
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 129
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 711
Марина Крижня
«Антоніна»
Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. Якийсь, як каже Кіпіані, покидьок створив профіль, підписався його ім'ям та додав до нього нецензурне слово.
18 Квіт 2024 17:10
564
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча мала модерувати захід на економічну тематику для великої державної компанії, яку Яна не називає.
17 Квіт 2024 16:10
1 262
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду