Дівчина-сирота і її складна доля. «1+1 Україна» знімає мелодраму «Ціна втечі»

Дівчина-сирота і її складна доля. «1+1 Україна» знімає мелодраму «Ціна втечі»

Анонси мелодрам для жінок на українському телебаченні зазвичай викликають одну й ту саму реакцію: «Та невже?». А зараз, із усіма розмовами довкола штучного інтелекту, взагалі стає лячно за наших сценаристів та сценаристок.
Дівчина-сирота і її складна доля. «1+1 Україна» знімає мелодраму «Ціна втечі»
Дівчина-сирота і її складна доля. «1+1 Україна» знімає мелодраму «Ціна втечі»
5 Черв 2023
0
8239

Телеканал «1+1 Україна» оголосив, що фільмує нову мелодраму з назвою «Ціна втечі», і «несподіванки» на нас чекають ще із загального опису: «У стрічці розкажуть історію сироти Марти, яка більш за все мріє знайти своє щастя, затишок, рідних та головне — кохання». Нумо вгадаймо: головна героїня потерпає від злих родичів, тікає від них і стикається зі страшними викликами долі. Під час своїх поневірянь вона зустрічає заможного чоловіка, в якого закохується, проте на її шляху постає підступна конкурентка за серце принца — красиве, відверто сексуальне та підступне стерво, яке в кінці отримує по заслузі. А головна героїня за свої страждання матиме симпатичного багатія та весілля. 

Хоча, можливо, ми глибоко помиляємося і все буде зовсім по-іншому. Головний герой із середнім достатком, наприклад. Це вже розірвало б шаблон.

Читаємо опис, який надіслала пресслужба каналу: 

«З дитинства Марта жила у прийомних батьків, а про свою біологічну родину нічого не знала. Її єдиною опорою і надією стала вчителька, яку Марта вважала своїм янголом-охоронцем. Коли проти волі Марти прийомні батьки вирішили видати її заміж за некоханого чоловіка, вона зважується на втечу. Цей сміливий крок стає для дівчини можливістю розпочати нове життя. Проте, вона ще не знає, що цей шлях наповнений неочікуваними подіями, труднощами та випробуваннями». 

Схоже, штучний інтелект таки забере роботу в наших сценаристів. До слова, авторкою проєкту «Ціна втечі» є Тетяна Гнєдаш. Колись вона була співсценаристкою суперхіта «Капітанша», який фільмували за типовою на той час схемою «спочатку російські глядачки, а потім — українські». Це була історія про сироту Сашу, яка більш за все мріє знайти щастя, затишок, рідних і головне — кохання. Замість прийомних батьків — прибацані родичі, від яких вона тікає. Але за нелюбого чоловіка таки виходить заміж. Це капітан корабля, який її ґвалтує, і згодом Саша дізнається, що вагітна. Цю саму сцену можна побачити наприкінці першої серії.

Капітан, як благородний та відповідальний чоловік, пропонує руку та серце. Усі близькі Саші у захваті. Вони ж думали, що мають справу з мерзотником, а тут — такий приємний сюрприз. Молодята їдуть на кораблі до капітана додому. Головний герой каже героїні, що, звісно, її не кохає, але має честь. І додає, що жінки — підступні. Адже пережив зраду від коханої. Отже, наша Саша мусить доводити і чоловікові, і його близьким, що є дівчиною чесною, порядною і не за гроші йшла. Ось така пропаганда культури зґвалтувань.

«Капітаншу» показували на телеканалі «Україна» з якимись неймовірними частками перегляду. Щиро сподіваємося, що і Тетяна Гнєдаш, і її колеги вже розібралися, що таке сексуальне насильство, і не будуть більше позиціонувати його як жіноче щастя. 

Головну роль у «Ціні втечі» виконає Анна Іванова («Я працюю на цвинтарі»), також у серіалі ми побачимо Валерію Ходос («Катерина», «Не зарікайся», «Папараці»), Віталія Салія («Крути 1918»), який два роки тому втрапив у скандал, та Олександра Третяченка («Моя улюблена страшко»). Продюсерки — Інна Кондратюк, Олеся Пазенко, режисер — Микола Пєлєхов. Зйомки відбуватимуться у Латвії до липня. 

 Фото: Пресслужба «1+1»



«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Видихаємо, у нас «все, як у людей». У Британії теж уміють робити серіали як попало.
24 Квіт 2024 17:30
2 087
Катерина Городнича
«Антоніна»
Якщо ви припинили споживати російський серіальний контент, то нічого не пропустили. Українські серіали обов’язково перекажуть вам усі запорєбрикові новинки (і старинки), перезнявши їхні історії з нашими акторами.
23 Квіт 2024 15:30
2 422
Катерина Городнича
«Антоніна»
Пам’ятаєте цікаву історію про двох сценаристів Олексіїв Комаровських в конкурсі Держкіно? У мене є продовження і тема для британських вчених – чи впливають однакові імена та прізвища на однаковість ідей?
22 Квіт 2024 18:00
1 328
Катерина Городнича
«Антоніна»
«На варті безпеки. Штурм» — серіал ICTV про спецпідрозділ СБУ. Бойовик як бойовик, якби раптом крізь маскулінні образи головних героїв не почали проступати персонажі ФСБ.
16 Квіт 2024 14:00
6 882
Лєна Чиченіна
В українських соцмережах, звісно, ці творіння почали бурхливо обговорювати.
13 Бер 2024 15:00
2 694
Лєна Чиченіна
Рецепт хорошого серіалу в наших реаліях складний і непевний. Але він уже бодай вимальовується.
07 Бер 2024 16:00
10 440
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду