Фотооскар від «Дня»

Фотооскар від «Дня»

  У п'ятницю, 25 вересня, в Українському домі відкрилася XI Міжнародна фотовиставка газети «День». Зі 1637 надісланих робіт було обрано 200, які розмістили у двох залах та холі. На червоній сцені Українського дому Лариса Івшина, головний редакт
Фотооскар від «Дня»
Фотооскар від «Дня»
26 Вер 2009
0
20119

У п'ятницю, 25 вересня, в Українському домі відкрилася XI Міжнародна фотовиставка газети «День». Зі 1637 надісланих робіт було обрано 200, які розмістили у двох залах та холі.

На червоній сцені Українського дому Лариса Івшина, головний редактор «Дня», розповідала журналістам про те, що на першій фотовиставці було представлено лише 60 робіт фотографів, а зараз уже назріла потреба визначати переможця за жанрами, й поділилася з усіма присутніми, яка вона щаслива, що фотографи почали знімати добро. Привітати пані Ларису з днем народження її газети, що теж припав на 25 вересня, й нагородити кращу фотографію від свого колективу, як тепер прийнято говорити, прийшли Василь Ілащук (Перший національний), Лариса Мудрак (Секретаріат президента), Микола Княжицький (ТВі), Евген Зінченко («1+1») та інші друзі й партнери газети «День». Усі вони юрмилися біля одного краю сцени, з букетом від колективу, й шепотілися між собою.

Тарас Петрів та Микола Княжицький

Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко

Василь Ілащук та Лариса Мудрак

Більд-редактор газети «День» Леонід Бакка

Олександр Жилін, заступник головного редактора журналу Photographer

Ігор Смешко, керівник Центру стратегічних досліджень та аналізу, екс-голова СБУ

 

Гості, учасники конкурсу, журналісти обліпили сцену, уважно слухаючи, кому що дістанеться. Над їхніми головами час від часу визирала камера ‑ то трудився Євген Марчук. Він прийшов у гарному костюмі, свіженький, у хорошому настрої. Пані Івшина інколи махала йому у камеру.

Євген Марчук на посту

За добру справу Ларису Івшину нагородили медаллю

Лариса каже: "Приємно, бо це - за роботу"


Спеціальний приз від Секретаріату президента отримав Руслан Канюка: це був IPOD у красивому пакетику із зображенням Тризуба. Телеканал «Сіті» уподобав роботу Анатолія Степанова, подарувавши цифрову фотокамеру. «Плюси» відзначили знімок Олега Казикіна грошовою винагородою, ICTV нагородили телевізором Любов Моторну. Перший національний відзначив знімки Олександра Бурковського, й фотографу дістався принтер. Колективу ТВі сподобався знімок Юрія Дячишина, й призом для майстра став телевізор. Гран-прі отримав фотокореспондент "Главреду" Владислав Мусієнко. За свій знімок під назвою "В притулку" "Промінвестбанк" надав йому депозитний договір на 20 000 гривень.

Секретаріат президента відзначив ще фото 15-річного Валерія Пампуха під назвою "Бабусині квіти"

Євген Зінченко від "Плюсів" передає Олегові Казикіну букет та конверт із грошима

Фаворит "Плюсів" - фото під назвою "Джаз-банд із Херсону". Фото Олега Казикіна

Анатолій Степанов отримав приз від "Сіті" за знімок "Сучасне життя пісочника"

Роботу Любові Моторної під назвою "Живу сам" нагородив канал ICTV

Вибір ТВі. Юрій Дячишин "Поливальний понеділок у Львові"

Вибір  каналу ТЕТ. Наталія Довга "Дубль для "Динамо"

Спеціальний приз від компанії EGO-TV (супутникове телебачення) отримав Олександр Харват за роботу "Майже золота рибка"

Улюблена Дусіна фотографія


Нагородження тривало більше години, без перерви.

Як визначали переможця на «Плюсах», я пішла дізнаватися у Євгена Зінченка:

Хто із «Плюсів» вибирав переможця, і як це відбувалося?

-  Кожен висловлював своє враження, бачення. Це важко: одним подобається це, іншим - те. Але якщо ми маємо цей девіз, то вибирали у цьому напрямку. Мені особисто сподобалася фотографія з мавпочкою. 

Знімок Леньяри Абібулаєвої "Я люблю тебе, людино!"



Яку суму подарували переможцеві «Плюси»?

-  Я не знаю, чесно скажу.   

Чому саме вам доручили вручення нагороди?

-  Було питання - хто. Пішов я. Справді, я дуже нечасто виходжу на подібні події. Найчастіше у вихідні намагаюся побути вдома, трохи відпочити від людей, від новин взагалі. Ті, хто багато працює, зрозуміють мене ‑ як це не дивитися у вільний час телевізор, не вмикати комп'ютер, а просто взяти якусь книжку й відпочити. Так, це звучить банально. Але я можу так відпочити.

-  Цей тиждень був якимось важким, усі так кажуть. Щось, певно, так склалося на небі. Важко було психологічно. Мені треба було написати підводку до сюжету, і я знаю, що це підводка про футбол. Я кажу: «Хлопці, мені тут треба написати футболку». Вже до цього дійшло. А хлопці у відповідь: «Як під гандбол буде називатися - гандболка?» (Сміється.)

Посміявшись із Євгеном, я пішла шукати Миколу Княжицького. Декілька днів назад до мене дійшла чутка, що ТВі хоче запустити ранкову програму. Й нібито вже трактуються ведучі, детальніше продумується концепція ранку. Пан Микола якраз йшов роздивлятися фотографії, коли я його спинила запитанням. «Ми зараз нічого такого не робимо», ‑ відповів Княжицький, примруживши очі, трішки відійшов й чомусь додав: «Пробачте». Пробачаю вже. Як захочете розповісти новини - звертайтеся.

Церемонію відкриття фотовиставки транслювали в інтернеті

Віталій Гайдук теж зазирнув на фотовиставку

Ольга Таукач, редактор журналу «Зовнішні справи»

Головний редактор київського бюро "Радіо Свобода" Інна Кузнєцова та Олександра Коваль, президент Форуму видавців



Нагородження, слава Богу, добігало кінця. Головний приз від «Дня» під назвою «Золотий день», «фото-Оскар української журналістики», як було написано у прес-релізі, дістався Євгену Машурову. Йому вручили золотий кулон із діамантами, розроблений спеціально до цієї номінації.

Щасливий Євген Машуров...

та його робота "Весілля на все село"


Лариса Івшина взяла наостанок слово, всім подякувала й запросила до фуршетного столу.

Приготування

Поїдання

Смакування

 

Поки гості ласували огірочками й м'ясцем, пані Івшина розповіла мені, що коли справа стосується фотографії, радиться саме з Євгеном Марчуком:

- Я прислухаюся до думки Євгена Кириловича, тому що він дуже довго займався фотографією.

- Сьогодні у «Дня» день народження. Чи будете ви святкувати колективом?

- А що таке «святкування колективом» ‑ сіли-наїлися-напилися, впали під стіл? (Сміється.) У нас раніше було так: якщо гарна погода, то ми орендували пароплав і плавали Дніпром. Пробували по-різному відпочивати. Й переконалися, що найкраще тоді, коли ми щось робимо з іншими. Ось наше свято, тут наші друзі, партнери. Це - найкраще святкування.

Це точно. Що може бути краще за колективну працю у день народження?

Фотовиставка «Дня» буде йти в Українському домі до 2 жовтня.

Підіть обов'язково, мої любі, там є на що подивитися.

Дуся.

 

Фото Яни Новоселової

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Несмотря на то, что газета «Теленеделя» в анонсе талант-шоу «Х-фактор» опубликовала фотографию Оксаны Марченко, в последнем эфире выбыла не она, а Влад Курасов. В итоге до финала проекта добрались подопечные Игоря Кондратюка и Сереги - Виктор Романче
26 Груд 2011 14:07
13 564
ДУСЯ
На днях моя сестричка Дульсинея мило пообщалась с директором ТО музыкальных программ Владом Багинским и с его слов рассказала мне об эфирных планах на Первом национальном. Оказывается, по предложению грузинских коллег-телевизионщиков на канале гот
22 Груд 2011 11:01
4 469
ДУСЯ
Я никогда не думала, что мне придется вернуться в детство. Это удалось благодаря главному редактору журнала «Публичные люди» Наталье Влащенко. Правда, ей для этого довелось написать вместе с журналистом Евгением Минко книгу. Совместный труд они н
20 Груд 2011 10:39
15 174
ДУСЯ
В то время как обыватели ждут второй волны экономического кризиса, их может снова накрыть волна киношной безвкусицы под видом очередного ремейка. Спустя 40 лет российский режиссер Тимур Бекмамбетов решил переснять знаменитую комедию «Джентльмены
13 Груд 2011 11:03
4 359
ДУСЯ
К радости всех поклонников оперной, камерной музыки, русских романсов и вообще «непопсы» в Киев едет Дмитрий Хворостовский, чтобы дать единственный концерт 16 декабря во Дворце Украина. Представлять этого певца нет никакого смысла: даже совершенно
12 Груд 2011 15:00
3 597
ДУСЯ
Совсем скоро на телеканале «1+1» стартует второй сезон песенного шоу «Голос країни». Дабы напомнить о своем существовании, участники предыдущего - ведущий Анатолий Анатолич и звездный тренер, хедлайнер известной группы «Ночные снайперы» Диана А
12 Груд 2011 14:55
7 635
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду