detector.media
07.09.2013 23:07
Вперше в історії на Венеціанському кінофестивалі переміг документальний фільм
Вперше в історії на Венеціанському кінофестивалі переміг документальний фільм
«Священна римська кільцева» (Sacro GRA) італійського режисера Джанфранко Росі

На 70-му Венеціанському кіновестивалі оголосили імена переможців, повідомляє сайт форуму.

 

Головний приз, «Золотого лева», вперше в історії фестивалю здобув документальний фільм «Священна римська кільцева» (Sacro GRA) італійського режисера Джанфранко Росі.

 

Над картиною про будні людей довкола римської автомагістралі він працював близько двох років. Виробниками є Італія та Франція. Під час виступу режисер зізнався,  що «ніколи і ні за що б не подумав», що кіно у цьому жанрі буде удостоєне золотої статуетки у Венеції.

 

«Срібного лева» за найкращу режисуру вручили греку Александросу Авранасу за фільм «Пані жорстокість» (Miss Violence).

 

Гран-прі журі, запроваджений цього року, здобув тайваньський режисер Цай Мінлян за стрічку виробництва Фрації та китайського Тайбея «Бездомні пси» (Jiaoyou). У фільмі йдеться про життя безпритульних мешканців Тайбея - столиці провінції Тайвань у складі КНР.

 

«Кубком Вольпі» за найкращу чоловічу роліь відзначено Теміса Пану (Themis Panou), що зіграв у фільмі «Пані жорстокість». Його колега за номінацією - італійська актриса Елєна Котта (Elena Cotta), нагороджена за роботу у стрічці «Вулиця в Палермо» (Via Castellana Bandiera)  Емми Данте.

 

Приз Марчелло Мастроянні, яким відзначають найкращих молодих акторів, здобув 16-річний американець Тай Шерідан (Tye Sheridan) за роль підлітка з сім'ї алкоголіків у фільмі «Джо» (Joe) режисера Девіда Гордона Гріна.

 
Польському митцю Анджею Вайді вручили приз Persol за внесок у кінематограф. На фестивалі він представляв заключну стрічку з трилоїгії про Леха Валенсу - «Людина надії».

 

З повним переліком переможців можна ознайомитися тут

 

 

70-й Венеціанський кінофестиваль розпочав роботу 28-го серпня та завершився сьогодні. Як писала «Детектор медіа», журі основного конкурсу форуму, до якого увійшли 20 картин, цього року очолив італійський режисер Бернардо Бертолуччі.

 

«Детектор медіа»

Фото, відео - http://www.labiennale.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY