detector.media
14.03.2013 18:48
Олександр Пантелеймонов хоче втримати Перший національний на 7-8 місці в рейтингу
Олександр Пантелеймонов хоче втримати Перший національний на 7-8 місці в рейтингу
І переселити НТКУ в іншу будівлю

Тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора Першого національного Олександр Пантелеймонов планує втримати канал на 7-8 місці в рейтингу загальнонаціональних каналів. «Ми хочемо вберегти позитивну динаміку зростання показників, ми хочемо втриматися на 7-8 місці», - сказав він 14 березня під час круглого столу, організованого Комітетом з питань свободи слова та інформації на тему «Національне телебачення України: стан, проблеми та перспективи розвитку».

 

Олександр Пантелеймонов розповів учасникам круглого столу про плани НТКУ на 2013 рік. «Ми хочемо в цьому році розширити мовлення супутникового каналу "Перший Ukraine" за рахунок Північної Америки і Азії. Хочемо зберегти і, можливо, певним чином  вдосконалити  додатки для смартфонів і планшетів. Бажаючі вже впродовж місяця можуть переглядати програми нашого ефіру практично в усіх найбільш поширених смартфонах і планшетах. У нас дуже амбітний проект переведення наших архівів на сучасні цифрові носії», - сказав він.

 

За словами Олександра Пантелеймонова, розпочнуть оцифровку з творчого спадку українського оперного співака Анатолія Солов'яненка.

 

Також НТКУ планує до 1 вересня поточного року зробити на базі ОСБ-1 наскрізну студію-конструктор, яку зможе використовувати велика кількість програм каналу.

 

«Окремо перед нами стоїть завдання скоротити чисельність працівників Національної телекомпанії на 15%», - додав тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора.

 

Пан Пантелеймонов розповів і про два великих цьогорічних проекти Першого - дитяче «Євробачення» й юнацький чемпіонат з легкої атлетики в Донецьку. «Також у нас є два великих соціальних проекти на цей рік: це популяризація творчості Тараса Шевченка і підтримка паралімпійського та дефлімпійського руху», - зауважив він.

 

Крім того, у керівництва каналу є амбітні плани переїхати в більш пристосоване приміщення. «Ми хочемо до кінця року розробити окремий проект щодо переведення виробництва Національної телекомпанії в іншу будівлю. Наше величезне приміщення слабо пристосоване для наших кліматичних умов. У нас є ділянка 13 га. Нам не потрібно стільки. Ми хочемо свій проект запропонувати спонсорам. Нам потрібно кілька поверхів будівлі, пару студій і максимум 3 га землі. Думаю, якщо ми цю землю віддамо державі чи місту, то виграють усі», - сказав пан Пантелеймонов.

 

Тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора нагадав присутнім, що на сьогодні у державне фінансування каналу близько 26 % від потреби. Через це НТКУ може втратити членство в Європейській мовній спілці, не зможе оплатити повністю трансляцію програм, не вироблятиме достатню кількість власного продукту. «А ще додатково цього року нам треба 20 млн грн на трансляцію чемпіонату з легкої атлетики в Донецьку», - додав він.

 

Олександр Пантелеймонов також пообіцяв 15 березня повідомити про нову телевізійну програму, яка буде в ефірі Першого національного.

 

Нагадаємо, у лютому колишній гендиректор каналу Єгор Бенкендорф став головою правління телеканалу «Інтер». 20 лютого Кабінет Міністрів призначив тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора Національної телекомпанії України НТКУ) Олександра Пантелеймонова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY