detector.media
22.03.2012 18:15
Дарія Чепак: УДО та СБУ не давали вказівок не пускати запорізького журналіста до Януковича

Прес-секретар президента Дарія Чепак стверджує, що жодних вимог від Управління державної охорони та Служби безпеки президента України щодо недопуску кореспондента запорізької газети «Суббота плюс» Юрія Гудименка на зустріч із Віктором Януковичем не було. Про це вона сказала в коментарі «Детектор медіа».

 

«Журналіст, про якого ви згадуєте, сьогодні в Запоріжжі на подіях за участі Президента України присутнім не був. У випадку присутності цього журналіста на заходах він мав би можливість працювати так само, як і всі решта журналістів», - наголосила вона, а також додала, що «прес-служба та служба безпеки Президента України працюють на принципах відкритості та прозорості, а також партнерської співпраці з представниками мас-медіа».

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», у Запоріжжі кореспондента місцевої газети «Суббота плюс» Юрія Гудименка намагались не допустити на зустріч із президентом через наявність у цього судимості.

 

Спершу про такі вимоги головному редактору видання повідомив керівник управління преси та інформації Запорізької облдержадміністрації Олександр Коваленко. А згодом Юрій Гудименко отримав термінову повістку з Ленінського районного відділу міліції міста для «профілактичної бесіди», яка мала відбутись якраз у день зустрічі журналістів з Віктором Януковичем.

 

Олександр Коваленко стверджує, що в «служб охорони президента» були претензії щодо присутності журналіста на події через його судимість за хуліганство. Однак пояснити, від кого саме надходили ці претензії, він не зміг.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY