detector.media
07.06.2018 12:34
Олександр Кольченко припинив голодування – адвокат
Олександр Кольченко припинив голодування – адвокат
Засуджений у Росії українець Олександр Кольченко написав листа, в якому повідомив про припинення голодування

Про це написав адвокат Андрій Лепьохін на своїй сторінці у Facebook.

«Олександр Кольченко сьогодні припинив голодування. З його слів, він дуже ослаб, вже став непритомніти. У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодовки його вага знизилася до 54 кг», – написав пан Лепьохін.

Адвокат оприлюднив лист Кольченка.

«Вимушений визнати, що я переоцінив свої сили – я виявився занадто слабким. В іншому випадку я піддав би своє здоров'я непоправному ризику. Невиправданому», – написав пан Кольченко в листі.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

29 травня пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодня вводять один літр глюкози.

 

Фото: "Радіо Свобода"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY