detector.media
15.01.2018 12:34
«Укрпошта» і компанія-видавець газети «Експрес» підписали новий договір
«Укрпошта» і компанія-видавець газети «Експрес» підписали новий договір
Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський відправив на підписання видавцеві «Експресу» новий договір, який керівник компанії-видавця «Експресу» Андрій Вей скріпив печаткою та підписом і скерував до «Укрпошти»

Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомив, що особисто надіслав компанії-видавцеві газети «Експрес» текст стандартного договору, який вже підписали 1700 клієнтів.

Про це пан Смілянський сказав у відеозверненні, яке розмістив на своїй сторінці в Facebook.

«Ніякої політики в наших стосунках із «Експресом» немає, - наголосив гендиректор «Укрпошти». - Пропонуємо нашим колегам підписати цей договір і якомога швидше поновити нашу співпрацю».

Текст договору можна знайти на сайті «Укрпошти» за посиланням

Компанія-видавець газети «Експрес» підтвердила, що у п'ятницю, 12 грудня, отримала кур'єрською службою від генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського конверт із Договором на розповсюдження видань за передплатою, названим у супровідному листі «типовим».

«За словами юристів редакції, аналіз цього документу засвідчив, що текст запропонованого договору кардинально відрізняється від тексту договору, який «Укрпошта» намагалася нав'язати газеті до підписання за останні тижні, - і навіть ще минулої п'ятниці, на рівні низової дирекції. Із договору нарешті вилучені зобов'язання редакції беззастережно публікувати будь-які статті, надані «Укрпоштою», оптимізовані умови розрахунків і т.д. Саме цього «Експрес» домагався, - йдеться в повідомленні.

«Керівник компанії-видавця Андрій Вей скріпив договір печаткою та підписом, підписані документи скеровані в «Укрпошту», - зазначили в «Експресі».

Там також підкреслили, що підписаний новий договір мав би розблокувати доставку газет тим передплатникам, які оформляли передплату у вересні-грудні минулого року.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги.

4 січня працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

Пізніше Господарський суд Львівської області заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети «Експрес» та десятка інших видань холдингу. Суд задовільнив позов «Експресу», але не в тій частині, де ТОВ «Експрес медіа сХаб» просило зобов’язати Львівську дирекцію ПАТ «Укрпошта» повідомити тиражі видань за передплатою на січень 2018 року.

На фото: акція «Експресу»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY