detector.media
13.11.2017 12:05
Нацполіція розпочала службове розслідування за фактом інформаційних укидань – Князєв
Нацполіція розпочала службове розслідування за фактом інформаційних укидань – Князєв
Очільник Нацполіції в інтерв’ю «ГромадськомуТБ» висловився зокрема щодо вбивств Павла Шеремета, Аміни Окуєвої та побиття журналістів під Святошинським судом столиці.

Національна поліція України розпочала службове розслідування за фактом інформаційних укидань, що стосуються зокрема вбивства Аміни Окуєвої.

Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв в інтерв’ю «ГромадськомуТБ».

Журналісти попросили пана Князєва прокоментувати заяву народного депутата України, радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка про те, що знайдено автомат, з якого обстріляли авто Аміни та її чоловіка.  

«Я не коментую заяви радника міністра чи народного депутата», - відповів Сергій Князєв.

«А як ви розцінюєте, коли людина, не будучи слідчим, робить такі заяви?» - спитали журналісти.

«Ми розпочали службове розслідування за фактом інформаційних укидань. Ви згадали про одну заяву, а ми за кілька днів бачили таких декілька. І ми хочемо розібратися, хто й навіщо це робить. Може це цікаво самим злочинцям?» - сказав очільник Нацполіції.

В інтерв’ю «Громадському» йшлося і про події в Святошинському суді 24 жовтня, під час яких внаслідок дій правоохоронців постраждали троє журналістів. Пан Князєв повідомив, що службова перевірка ще не закінчена.

«Вона ще не закінчена, надто мало часу минуло. Я гарантую, що після закінчення службового розслідування ми повідомимо про рішення», - пообіцяв він.

Сергій Князєв також пояснив, що слідство засекретило всі матеріали кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета, щоб вони не були предметом обговорення.

«Щоб це не було темою обговорення: а що слідчі зробили, а що не зробили. Тому що це не несе суспільству позитивної інформації, це, насамперед, шкодить розслідуванню. Особи, які вчинили ці злочини, не затримані», – відповів Князєв на запитання, чому засекретили всі матеріали цієї справи.

За його словами, історію з документальним фільмом «Вбивство Павла» правоохоронці назвали «роботою над помилками».

«Фільм дав поштовх усунути ті помилки, які ми мали. А потім нас почали звинувачувати, що ми все засекретили. Ми навпаки постійно підтримуємо зв’язок з усіма учасниками цього проекту», – сказав він, вкотре додавши, що підозрювані особи не встановлені.

Як повідомляв «Детектор медіа», 24 жовтня речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook оприлюднив позицію голови Національної поліції України генерала поліції 2 рангу Сергія Князєва щодо деблокування приміщення Святошинського суду.

«Журналіста Serhiy Lefter вже звільнено, його затримання було помилковим, приносимо вибачення тим двом працівникам ЗМІ, які випадково постраждали. Якщо будуть отримані від нього і від Дима Реплянчук заяви про застосування сили поліцейськими щодо журналістів, вони будуть розглянуті відповідно до закону і прийняті відповідні рішення, - написав також пан Шевченко. - Причина всього цього безладу - абсолютно деструктивні дії групи підтримки підозрюваного, які розтрощили судову залу і перешкоджали правосуддю.

Фото: hromadske.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY