Нацполіція вибачилася перед журналістами, які постраждали під Святошинським судом

Нацполіція вибачилася перед журналістами, які постраждали під Святошинським судом

24 Жовтня 2017
1819

Нацполіція вибачилася перед журналістами, які постраждали під Святошинським судом

1819
Речник МВС Артем Шевченко повідомив, що Сергія Лефтера вже звільнено, якщо він і ще один постраждалий, Дмитро Реплянчук, напишуть заяви про застосування сили поліцейськими щодо журналістів, заяви «будуть розглянуті відповідно до закону». Згодом стало відомо, що відпустили і журналіста видання Страна.ua Кирила Малишева.
Нацполіція вибачилася перед журналістами, які постраждали під Святошинським судом
Нацполіція вибачилася перед журналістами, які постраждали під Святошинським судом

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook оприлюднив позицію голови Національної поліції України генерала поліції 2 рангу Сергія Князєва щодо деблокування приміщення Святошинського суду.

«Журналіста Serhiy Lefter вже звільнено, його затримання було помилковим, приносимо вибачення тим двом працівникам ЗМІ, які випадково постраждали. Якщо будуть отримані від нього і від Дима Реплянчук заяви про застосування сили поліцейськими щодо журналістів, вони будуть розглянуті відповідно до закону і прийняті відповідні рішення, - написав також пан Шевченко. - Причина всього цього безладу - абсолютно деструктивні дії групи підтримки підозрюваного, які розтрощили судову залу і перешкоджали правосуддю.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні, 24 жовтня, журналіста «Громадського телебачення» Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва побили представники поліції особливого призначення і розтрощили камеру. «Вони поклали Реплянчука на землю та били ногами та руками, намагалися заламати. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру, яку правоохоронці розбили», – йшлося у повідомленні «Громадського».

Потім з'явилася інформація, що під Святошинським райсудом спецпризначенці, крім журналіста Громадського Дмитра Реплянчука, побили й журналіста УНІАНу Сергія Лефтера, якого ще й затримали.

Про це повідомив спочатку сам Сергій, опублікувавши на своїй сторінці в Facebook фото з підписом «День почався з автозаку», а потім – виконавча директора Інституту масової інформації Оксана Романюк.

«Що відбувається там під Святошинським райсудом? Національна поліція України, спецпризначенці поклали журналіста Громадського Дима Реплянчук на землю та били ногами та руками, намагалися заламати, розтрощили камеру. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру, яку правоохоронці розбили.

Мало того, журналіста УНІАНу Serhiy Lefter теж двинули кілька разів і ще й упакували в автозак.

Це жесть. Чекаємо реакції від нацполіції!

Журналісти, обов’язково подавайте заяви за 171-ю статтею, ІМІ готовий надати юрконсультації», - написала пані Романюк.

Про затримання свого журналіста Кирила Малишева повідомила і Страна.ua. Наразі головред видання Ігор Гужва написав у себе в ФБ, що Кирило звільнений і їде в редакцію.     

Сергій Лефтер повідомив «Детектору медіа», що вже пише відповідну заяву. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1819
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду