detector.media
12.09.2017 19:04
НБУ заявляє, що не вимагає звільнення приміщення, яке орендує «1+1»
НБУ заявляє, що не вимагає звільнення приміщення, яке орендує «1+1»
Національний банк України (НБУ) заявляє, що не звертався до ТОВ «Поділ Нерухомість» із вимогою звільнити приміщення від орендаря, яким є ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

Про це у повідомленні прес-служби Національного банку України.

Раніше група «1+1 медіа» заявила, що Національний банк України (НБУ) планує до 25 вересня провести відчуження будівлі ТОВ «Поділ-Нерухомість» по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», через те, що ця нерухомість перебуває в якості заставного майна по процедурі рефінансування «Приватбанку». Медіагрупа звернулася до Міністерства внутрішніх справ (МВС) з проханням забезпечити охорону будівлі.

У свою чергу  Національний банк заявляє, що не звертався ні до орендаря ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», ні до орендодавця ТОВ «Поділ нерухомість» із вимогою звільнити приміщення по вул. Кирилівській, 23.

«Національний банк розцінює поширення подібної маніпулятивної та викривленої інформації про нібито виселення ТОВ "Телерадіокомпанія «Студія 1+1»" із приміщення по вул. Кирилівській, 23 спробою вплинути на рішення Національного банку в частині погашення кредиту, майновим поручителем за яким є ТОВ "Поділ Нерухомість"», - йдеться у повідомленні НБУ.

Нацбанк також нагадав, що нежилі приміщення житлового-офісного будинку по вул. Кирилівській, 23 є власністю ТОВ «Поділ Нерухомість». Ці приміщення у 2014 року були передані в заставу Національному банку України для забезпечення виконання зобов’язань за кредитом, який був наданий Національним банком України ПАТ КБ «Приватбанк» у 2009 та 2014 роках.

Приміщення у зазначеній будівлі у ТОВ «Поділ Нерухомість» орендує ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», про що укладено відповідний договір оренди.

Водночас група «1+1» стверджує, що наразі від ТОВ «Поділ-Нерухомість» вимагають сплати усю суму кредиту – 4,4 млрд грн. Однак, як зазначають у медіагрупі, оціночна вартість будівлі, відповідно до договору іпотеки, складає 258 млн грн. «1+1 медіа» повідомляє, що медіагрупа сплатила оренду до березня 2018 року та звернулась до НБУ з проханням прояснити ситуацію щодо подальшої оренди. Зазначено, що відповіді ще немає. 

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що у справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де з 2012 року розташовані офіси «1+1 медіа». У медіагрупі це розцінюють, як спробу тиску.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY