detector.media
11.08.2017 15:33
Омбудсмен підтримала ідею провести парламентські слухання з питань безпеки журналістів
Омбудсмен підтримала ідею провести парламентські слухання з питань безпеки журналістів
Про це йдеться у листі Валерії Лутковської голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар

Уповноважена з прав людини Валерія Лутковська підтримує ідею Національної спілки журналістів України щодо проведення восени 2017 року парламентських слухань з питань свободи слова та безпеки журналістів.

Про це йдеться у її листі на адресу голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар.

 

У листі зазначається, що ідея парламентських слухань обговорювалася під час зустрічі Валерії Лутковської з головою НСЖУ Сергієм Томіленком.

«Крім того, ми обговорювали питання стану дотримання і захисту прав представників засобів масової інформації, свободи слова в Україні, а також можливих шляхів захисту прав журналістів, які перебувають на непідконтрольній Уряду України території, в окупованій АР Крим, в місцях несвободи Російської Федерації.

У зв’язку з вищевикладеним та з огляду на актуальність питання захисту прав журналістів прошу Вас сприяти у проведенні парламентських слухань з питань свободи слова та безпеки журналістів», – зазначається в листі пані Лутковської.

«Щомісяця ми фіксуємо кілька випадків застосування фізичної сили проти журналістів, десятки випадків погроз чи перешкоджань професійній діяльності, - зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко. - І поки що – жодної справи, у якій би винні були знайдені та справедливо покарані. Тому вважаємо, що влада і правоохоронні органи мають публічно відзвітувати про стан безпеки журналістів в Україні». 

Як повідомляв «Детектор Медіа», у липні Інститут масової інформації зафіксував 28 випадків порушень прав журналістів та свободи слова в Україні. Найбільшу кількість порушень – по 6 – зафіксовано в двох категоріях: «перешкоджання законній журналістській діяльності» та «побиття, напади».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY