detector.media
10.07.2017 19:31
Фахівці попереджають про можливість нової атаки вірусу Petya.А
Фахівці попереджають про можливість нової атаки вірусу Petya.А
Об’єктом атаки може стати Linux Platform, яким користується більшість підприємств державного і банківського українського сектору

Упродовж тижня-двох в Україні можлива нова кібератака, спрямована на Linux Platform, яким користується більшість підприємств державного і банківського українського сектору.

Про це заявив заступник голови правління ПАТ КБ «Приватбанк» Олександр Дрелінг під час круглого столу «Наймасштабніша кібератака на український бізнес: як захиститись?», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Є навіть висновки лабораторій, які розклали вірус Petya.А на складові, вони показують, що це була тільки підготовка. Вірус включає три складові - шифрування симетричними ключами, що унеможливлює розшифрування. По-друге - там є спеціальний агент, який краде логіни, паролі всіх структур навколо зараженого елементу. Третє - створюють технічні «дірочки» для наступної атаки. Це досить складний і професійний вірус, і ми очікуємо через тиждень-два нових атак. На жаль, це будуть атаки, які налаштовані під Linux Platform, а це 70% нашого ринку - і банківського, і державного», - сказав Дрелінг.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у компанії-розробнику M.E.Doc заявили про створення безпечного оновлення із посиленим захистом від вірусу-блокувальника.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY