detector.media
10.07.2017 16:34
Розробник M.E.Doc заявив, що створив оновлення із посиленим захистом від вірусу-блокувальника
Розробник M.E.Doc заявив, що створив оновлення із посиленим захистом від вірусу-блокувальника
У кіберполіції оновлення без бекдора, яким скористалися хакери, поки не перевірили

У компанії-розробнику M.E.Doc заявили про створення безпечного оновлення із посиленим захистом від вірусу-блокувальника.

Про це повідомляє АІН.ua

«Сьогодні ми офіційно передали кіберполіції оновлення 190, яке прибирає backdoor з нашого продукту. Після його перевірки Департамент кіберполіції надасть свої висновки, і, я сподіваюся, вже завтра зможемо його запустити», - заявила представник компанії Алеся Белоусова.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook повідомив, що спеціальні агенти департаменту кіберполіції разом із фахівцями СБУ та міської прокуратури 4 липня припинили розсилку та активацію вірусу з серверів інформаційної системи М.Е. Doc.

За даними очільника МВС, експертами було встановлено, що ураження інформаційних систем українських компаній відбулось через оновлення програмного забезпечення, призначеного для звітності та документообігу – M.E.Doc. За отриманими даними, зловмисники здійснили несанкціоноване втручання в роботу одного з персональних комп’ютерів компанії-розробника вказаного програмного забезпечення - ТОВ «Інтелект-Сервіс». 

Напередодні начальник Кіберполіції Сергій Демидюк заявив, що українській компанії M.E. Doc, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення, можуть пред’явити звинувачення у зв’язку з потужною кібератакою 27 червня, що спричинила значні пошкодження комп’ютерних систем по всьому світу.

Як писав «Детектор медіа», директор з питань технологічної політики Центрально-Європейської групи країн Microsoft Михайло Шмельов під час круглого столу «Як побудувати кіберщит для України» назвав систему електронного документообігу M.E.Doc постраждалою стороною: автори атаки обрали M.E.Doc «точкою входу» через те, що він є «довіреним постачальником послуг багатьом користувачам в Україні». 
5 липня співробітники прокуратури, кіберполіції та СБУ провели обшуки в компанії Інтелект-Сервіс (M.E.Doc), опитували співробітників компанії, яких близько 200, а також перевіряли їх мобільні телефони. Було вилучено близько ста серверів і навіть комунікаційне обладнання для телефонного зв'язку.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY