detector.media
13.03.2017 15:00
В Одесі припинено діяльність онлайн-кінотеатру icinemax.net
В Одесі припинено діяльність онлайн-кінотеатру icinemax.net
Працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Одеській області Причорноморського управління кіберполіції було викрито організатора інтернет-ресурсу icinemax.net, який розповсюджував та транслював піратський контент

Про це повідомляє Кіберполіція.

Як з'ясувалося, адмініструванням та наповненням онлайн-кінотеатру займався мешканець Миколаївської області. У нього під час обшуку працівники відділу протидії кіберзлочинам виявили та вилучили комп'ютерну техніку, за допомогою якої здійснювалася робота щодо підтримання діяльності веб-ресурсу icinemax.net.

Як зазначено, своїми діями, зловмисник завдав правовласникам збитків на загальну суму більше 3 млн грн.

Діяльність Інтернет ресурсу припинено. Триває досудове розслідування.

«За вчинені дії зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді значного штрафу або позбавлення волі на строк до двох років, з конфіскацією всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм», – повідомила Кіберполіція.

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

Наступного дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua.

Причиною припинення роботи ресурсу, за інформацією в офіційному повідомленні, став новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частина, що стосується боротьби з піратством.

Утім, 17 листопада Президент України ветував закон і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями щодо його покращення. 

У грудні Київською місцевою прокуратурою №3 спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинено діяльність піратського веб-сайту Baltazar.org.ua, власники якого упродовж тривалого часу порушували авторські права відомих у світі компаній – членів Motion Picture Association.

В кінці лютого 2017 року працівниками Київського управління кіберполіції викрито на Чернігівщині організатора регіонального інтернет-ресурсу sosnica.io.ua, який займався розповсюдженням та трансляцією піратського контенту. Збитки правовласників оцінюються на суму більше 1 млн грн.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY